Народна странка

Станковић у Бриселу: Диктатура није европска вредност

Станковић у Бриселу: Диктатура није европска вредност

Посланик Народне странке Ђорђе Станковић изјавио је данас у Европском парламенту да „није европска вредност“ ако више није важно што је у једној држави на власти диктатор који остварује задовољавајуће резултате за елиту.

„Опозиција би у Србији сама требало да се избори за демократију, али нисам за то да Европа навија за власт у Београду као у претходних 10 година“, рекао је Станковић у Бриселу, где је одржана панел дискусија на којој су учествовали посланици Скупштине Србије и европарламентарци.

Станковић је на скупу рекао да Србија није само Београд, него и Ниш, Лесковац, Пирот, Алексинац, Прокупље, Неготин, Чачак…

Посланик Народне странке је након дискусије рекао да се у Бриселу као члан делегације Скупштине Србије у оквиру посете Европском парламенту састао са шефицом делегације Европског парламента за Србију Алесандром Морети и послаником ЕП Матјажом Немецом, а да ће имати састанак и са известиоцем ЕП за Србију Владимиром Билчиком.

„Разговарали смо о владавини права у Србији, слободи медија, изборним условима и генерално стању демократије“, рекао је Станковић.

Станковић је додао да је позвао Алесандру Морети и Немеца да током свог боравка у Србији у јуну посете и југ Србије и Ниш и да су они прихватили тај позив.

„Представницима Европског парламента пренели смо и нешто што им до сада није било познато о стању Србији, а они су нам рекли да им је важно да чују и мишљења и ставове посланика опозиције. Ми смо говорили о стварном стању демократије и људских права у Србији“, закључио је Станковић.

У Бриселу је са Станковићем боравила и посланица Народне странке Славица Радовановић.