Народна странка

Станковић: Режим покушава да судским поступцима застраши опозицију

Станковић: Режим покушава да судским поступцима застраши опозицију

Потпредседник Народне странке Ђорђе Станковић саслушан је данас у Прекршајном суду у Нишу по пријави коју је против њега поднела полиција, пошто га је означила као једног од организатора еколошких протеста одржаних у том граду 4. децембра и 11. децембра 2021. године.

„Иза овог поступка стоји власт чији је циљ да застраши опозиционе политичаре и грађанске активисте да више не би организовали сличне скупове. Ја сам потпредседник Народне странке и таргетиран сам као потенцијални организатор“, рекао је Станковић новинарима испред Прекршајног суда у Нишу.

Станковић, који је и председник Градског одбора Народне странке Ниш, током саслушања је рекао да је подржавао еколошке протесте у том граду, али их није организовао нити позивао на протесте.

„Ни ја ни моји адвокати још нисмо имали увид у доказни материјал. Ми не знамо шта ту тачно постоји. У захтеву је писало да постоје неке информације са Твитер налога и да постоји снимак обезбеђења из тржног центра Делта планет. Колико сам разумео, тај снимак може да докаже да је неко био присутан, али то је све“, навео је Станковић.

Станковић је додао да су „сви уочи протеста вероватно делили исту ствар" на Твитеру и да не види шта је ту спорно.

„Овај поступак ме сигурно неће уплашити нити одвратити Народну странку од намере да у будућности организује окупљања и протесте. Ако ми будемо организовали скупове,  свакако ће бити пријављени. Ово је само један покушај, али апсолутно неће имати никаквог ефекта на нас", рекао је Станковић.