Народна странка

Станковић: Хитно утврдити одговорност за поплаву у Нишу и надокнадити грађанима штету

Станковић: Хитно утврдити одговорност за поплаву у Нишу и надокнадити грађанима штету

Посланик Народне странке Ђорђе Станковић затражио је данас утврђивање одговорности за поплаву у Нишу коју је изазвало предузеће Електромрежа Србије (ЕМС) бушењем водоводне цеви током копања канала за постављање далековода.

„Штета је огромна. Ко је крив за хаварију, ко ће грађанима надокнадити штету, ко је био надлежан за контролу радова испред градске власти, како ће град реаговати и спречити да се ово не понови“, упитао је Станковић у саопштењу.

Станковић је навео да је прво поплављен парк код кеја после изливања воде у Улици Бранка Крсмановића, а да се вода потом излила и у подруме стамбених зграда и на аутомобиле.  

„Да ли градска власт осећа одговорност и када ће парк на кеју моћи поново да се користи, јер га је поплава уништила? Град дугује објашњење грађанима. У Нишу је немар градске власти годинама свакодневница и неко за то мора да одговара“, рекао је Станковић.

Станковић је додао да радови очигледно нису синхронизовани са водоводом и градском управом, која слабо контролише ЕМС, што је један у низу проблема.

„Рок је пробијен, јер је предвиђено да радови буду завршени у јануару. Ово је само један од примера који показује да у Нишу извођачи раде шта год желе, зато што нема домаћина који ће контролисати радове“, рекао је Станковић.

„Велики је проблем и што се овакве ствари могу поновити и то на истој локацији, јер ни ово није био први пут“, закључио је Станковић.