Народна странка

Станковић: Да ли је Баувезен фирма Горана Весића?

Станковић: Да ли је Баувезен фирма Горана Весића?

Посланик Народне странке Ђорђе Станковић питао је данас министра грађевинарства Горана Весића да ли је фирма „Баувезен“ (Bauwesen) „његова или можда његових пријатеља“, јер сви путеви у вези са том фирмом воде ка Весићу, и позвао тужилаштво да испитају све послове „Баувезена“ широм Србије.

„’Баувезен’ је очигледно умешан у корупцију у целој Србији. Представници те фирме су ухапшени због сумње да су умешани у малверзације у ЕПС-у, а ’Баувезен’ је радио и реконструкцију Трга краља Милана у Нишу која је вишеструко преплаћена, пошто су грађани из градског буџета издвојили чак 500 милиона динара, а остало је да се уради још 30 одсто радова и трг није осветљен“, рекао је Станковић на седници Скупштине Србије.

Станковић је навео да је „Баувезен“ радио много пројеката у Србији, од Новог Сада до Ниша.

„Та фирма је радила ковид болнице у Крушевцу, Земуну и Новом Саду, радила је инфраструктуру Железница Србије, тргове у Лесковцу и пругу Прокупље-Куршумлија, као и трг у Нишу“, рекао је Станковић.

Станковић је истакао да је „дошао крај владавине СНС-а у Нишу“.

„Слали су намеснике – Радомира Николића, Бојана Бајагића, Небојшу Стевановића и сада Далибора Шћекића – али сада је дошао крај“, закључио је Станковић.