Народна странка

Народна странка Чачак: Да ли је градска власт појела 20.000 порција роштиља за два месеца?

Народна странка Чачак: Да ли је градска власт појела 20.000 порција роштиља за два месеца?

Преузето са портала "Инфо прес".

 

Народна странка у Чачку неће одустати од расветљавања чињеница које се односе на  поједених неколико тона роштиља на Никољдан и потрошених 80.000 евра за непуна два месеца у Чачку, речено је на редовној конференцији за новинаре у Градском одбору  Народне странке. Постављају и питање да ли ће изградња нове немачке фабрике у Прељини,  коју најављује градоначелник, а коме изричу похвале, како кажу у странци, поједини  портали наклоњени  градској власти, надоместити затварање предузећа „Виланд електрик“, због чега ће 100 радника остати без посла.

О информацији која се односи на тоне поједеног роштиља у Чачку на Никољдан бруји цела  Србија, а већ се у Градском одбору Народне странке причало о томе.

„Добро је ако се у јавности у Чачку говори о тој теми о којој стижу нове информације”,  рекла је потпредседница Градског одбора Народне странке Виолета Марковић.

„Посебно се осврћем на радницу која је била запослена код тог предузетника, која тврди,  када је реч о спорним фактурама о којима смо причали, а односе се на то да је на Никољдан направљено, испоручено, а затим и плаћено пола тоне роштиља, да тај дан те две  трафике које тај предузетник држи тог дана нису ни радиле, да су биле затворене. То сада  отвара многа питања. Ми ћемо се обратити надлежним институцијама да провере све те  наводе”, казала је Марковић.

Рачун потпредседника Народне странке и председника Градског одбора Чачак др Александра Радојевића каже да је за потрошених 80.000 евра могло да се плати 20.000 порција роштиља.

„То је петина становника овог града. Не знам колико су и каве су имали госте кад је то  могло да задовољи 20.000 људи“, рекао је Радојевић, и осврнуо се на још једну тему  која се односи на градску власт и, како каже, питање струке.

„Видели сте да се у Булевару Танаска Рајића раскопава централно острво и да се поставља  уземљење практично целом улицом. Да ли је могуће да нико од струке није питан и да  нико није могао да упројектује да је за уличну расвету потребно уземљење. Да ли је  могуће да су ти радови плаћени и колико ће бити плаћени нови радови. Да ли има неки кривац,  неки наџорни орган, неко ко се бавио изградњом улице да може да доплати део на рачун своје кривице што то није урађено онако како струка налаже”, рекао је председник  Градског одбора Народне странке у Чачку.   

Доктор Радојевић је говорио и о ситуацији у МЗ Прељина где никако, како каже, да буде   завршена изградња канализације иако су испуњени сви услови.

„Месна заједница са оним што даје град и што дају грађани има довољно новца за  завршетак канализације, има пројекте, има све што је потребно да се то уради, али град не  одобрава завршетак прве фазе за коју постоје пројекти, а далеко о томе да је кренуло  пројектовање друге фазе. Да ли је потребно да један опозициони Савет месне заједнице  буде смењен да би се завршила канализација. Ако је потребно, ја вас позивам да  распустите Савет МЗ у Прељини да не чекате три године као што сте чекали три године да  прикупите папире да бисте почели изградњу вртића у Заблаћу”, рекао је Радојевић.

Поводом најављеног затварања немачке фирме „Виланд“ у мају, када ће, како је речено на конференцији за новинаре, 100 радника остати без посла и наводно добиће  отпремнине, потпреседница  Градског одбора Народне странке поставља питање  градоначелнику Чачка да ли ће почети да се бави конкретним стварима и да ли ће помоћи    младим људима који ће остати без посла.

Фирма „Виланд„ није ништа посебно, како су се представљали, рекла је Марковић.  

„Нема високе технологије, како су говорили, само су имали развијен маркетинг и страшно  су били повређени“, казала је потпредседница странке на њихове критике о стању у фабрици  које су се сада обистиниле.

„Како да ти млади људи нађу други посао, бољи посао, боље плаћен посао или ће се  потрудити да од једног немачког инвеститора пребаци раднике код другог немачког  инвеститора”, рекла је Виолета Марковић.

Завршавајући конференцију председник Градског одбора је рекао да не верује да ће  надлежне институције реаговати када странка буде поднела кривичне пријаве против  малверзација које су се дешавале последњих два, три месеца у граду.