Народна странка

Новаковић: Слика вође се распала у парампарчад

Новаковић: Слика вође се распала у парампарчад

Посланик Народне странке Борислав Новаковић изјавио је да председник Србије Александар Вучић јучерашњим митингом “не само да није смирио емоције, него је распалио страсти, поред свега код својих присталица”.

„Вучић је на велика врата унео мржњу у политички живот Србије. Он је репрезент конфликтне и насилне политичке културе која подразумева увреде, омаловажавање, потцењивање и ниподаштавање свих који мисле другачије. На сваку критику реагује физиолошки, целим бићем, јасно дајући до знања да презире и мрзи опоненте, новинаре и све грађане који не деле његове политичке ставове“, рекао је Новаковић за лист „Нова“.

Новаковић је истакао да је Вучић “Србију претворио у зверињак насилништва”.

„Ако политичке противнике означавате ’хијенама и лешинарима’, ви од њих правите легитимну политичку мету, јер зашто би се неко после таквих дисквалификација, устезао и обуздавао да се физички обрачуна са свима који се супротстављају његовој политици“, рекао је Новаковић.

Новаковић је додао да „живимо у политичкој предисторији у којој се закони и институције повлаче пред провалом насиља”, и да Вучић намерно поларизује друштво и никада се ни не поставља као државник, већ првенствено као страначки лидер.

„Вучић никада у равни елементарне политичке културе није ни био председник свих грађана, дакле неко ко уједињује, обједињује и окупља грађане невезано од њихових политичких опредељења, напротив, он је увек био и остао само ригидни председник СНС-а“, рекао је Новаковић.

Новаковић је навео да је наводни “народни” скуп заправо Вучићев покушај да поништи “нову политичку реалност која је створена у данима иза нас”.

„Слика Вучића као сувереног господара који зна сваки детаљ политичког живота и сигурном руком управља државом распала се у парампарчад. Ништа он више не контролише. Он не уме да влада ни својим емоцијама, а камоли државом“, рекао је Новаковић, и додао да “стара слика свемоћног и свеприсутног Вучића више не постоји ни у форензичким траговима“.