Народна странка

Новаковић: Ревијално хапшење осумњиченог за паљење аутомобила у Новом Саду

Новаковић: Ревијално хапшење осумњиченог за паљење аутомобила у Новом Саду

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је да је полиција „ревијално ухапсила“ осумњиченог за паљење аутомобила породице Јовић у Новом Саду, којој је претио осуђени криминалац Слободан Милутиновић Снајпер, јер је ухапшен уочи конференције за новинаре Народне странке о том случају, а потом пуштен.

„Ухапшен је јуче, а пуштен данас, и то маркетиншко хапшење је изведено само да би полиција умирила јавност Новог Сада. Посао начелника новосадске полиције Слободана Малешића очигледно није да хапси криминалце и открива кривична дела, него да их пушта и заташкава кривична дела. То је срамотно“, навео је Новаковић у објави на Фејсбук профилу Народне странке Нови Сад.

Новаковић је претходно на конференцији за новинаре испред новосадске полиције рекао да осумњичени „никада не би био ухапшен“ да Народна странка није за данас заказала обраћање јавности.

„Малешићев посао био је да реши случај за 24 сата, а није требало чекати 20 дана и конференцију за новинаре Народне странке да би био ухапшен осумњичени за паљење аутомобила“, рекао је Новаковић новинарима испред новосадске полиције.

Новаковић је позвао полицију и тужилаштво да до краја разреше тај случај уместо што су се ставили у службу маркетинга власти.

Потпредседник Народне странке је подсетио да су 7. октобра запаљена два аутомобила породице Јовић, непосредно пре сведочења мајке и сестре Уне Јовић, коју је злостављао Слободан Милутиновић Снајпер.

„Истог тренутка се знало да је Милутиновић организатор и инспиратор тог чина. Милутиновић, који је у притвору, тиме је послао поруке да и из затвора може да угрози кога хоће и да је његова криминална организација неокрњена. Овај чин је показао и јасну спрегу криминала и градске власти, без чије подршке то нико не би смео да учини“, рекао је Новаковић.

Новаковић је додао да је Милутиновић „криминалац који ужива заштиту власти“, и подсетио да је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић у Градској кући јавно примио Милутиновића, који је води организовану криминалну групу.

„Тиме је Вучевић поручио да је Милутиновић заштићен. Нови Сад је најрепрезентативнији пример спреге власти и криминала. У Новом Саду је фирма Звонка Веселиновића ’Гранит пешчар’ добила посао поплочавања седам хектара централних градских тргова и тиме остварила приход од 10 милиона евра. Веселиновић, који је један од највећих криминалаца у Србији, не би могао да дође у Нови Сад и зарађује милионе евра да нема подршку политичара“, рекао је Новаковић.

Новаковић је навео да је осуђивани криминалац Марко Босанац Боске само ове године добио посао од две милијарде динара, и да је његова фирма „Монтоп“ закључила уговор вредан 100 милиона евра за очитавање електричних бројила.

„Спрега политике и криминала режиму служи да преко ’надуваних’ цена послова опере новац којим потом купује гласове. СНС у Новом Саду на сваким изборима купи најмање 20.000 гласова и само захваљујући томе опстаје на власти, јер Нови Сад неће напредњаке“, рекао је Новаковић.