Народна странка

Новаковић: Срамни игроказ у режији Вучевића и Снајпера

Новаковић: Срамни игроказ у режији Вучевића и Снајпера

Поводом годишњице демолирања градске куће, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да је "тужан што нико до сада није одговарао за ово безумље", лаконски додајући да су санкције "изван наше моћи деловања".

Чињенице, нажалост, говоре потпуно супротно од оног што градоначелник Новог Сада тврди.

Прво, као бивши градоначелник, могу да посведочим да је Трг Слободе потпуно покривен сигурносним камерама и да је сваки педаљ градске куће под видео наџором. Дакле, починиоци вандализма су снимљени камерама високе резолуције и прегледности.

Друго, јулски протести против актуелног режима, као и свако масовно окупљање, нису протекли без присуства оперативаца БИА и полиције. То практично значи да је свака секунда ових нереда уочена, фотографисана, снимљена и службено документована.

Зашто онда починиоци вандализма нису идентификовани и кажњени? Разлог је врло једноставан: изгредници нису откривени, јер полиција зна ко су они! Као што зна и политичку позадину овог вандализма.

Овај срамни игроказ организовао је Милош Вучевић у договору са окорелим криминалцем Слободаном Милутиновићем Снајпером.

Дакле, Снајперова "екипа" је демолирала градску кућу, по старом удбашком рецепту: убаци провокаторе на супарнички скуп, а потом оптужи своје противнике за инцидент.

Сличан сценарио, само са другим актерима, догодио се 7. априла, када су на згради у којој је смештена редакција портала „НС уживо“ освануле претеће пароле.

Полиција ни овај инцидент није процесуирала до дана данашњег. Зашто би то и учинила када зна да је Марко Босанац Боске, као власник портала, организовао екипу, која ће претити сама себи!

Као власник портала, он је покушао да избегне врло једноставно питање, које су му то јутро поставили представници Омладине Народне странке Нови Сад: да ли је уплата овом порталу од 1,5 милиона динара из буџета града оправдана и етична обзиром на чињеницу да је потписује Милош Вучевић као његов страначки и лични пријатељ?!?

Нажалост, ови и њима слични, од СНС-а инсценирани инциденти, никада неће бити "откривени", јер у Новом Саду постоји криминална спрега врхова БИА, полиције и градске власти.

Не може БИА реаговати професионално према Снајперовом криминалном поступању, ако начелник БИА за Нови Сад Никола Васиљевић донедавно није видео никакву моралну и професионалну сметњу да заједно са Снајпером седи у управном одбору ФК Војводине.

Као што и полиција не може остваривати своју улогу када начелник Полицијске управе Нови Сад Слободан Малешић негује пријатељски однос са Звонком Веселиновићем као најутицајнијим криминалцем у Новом Саду.

Закон или криминал - не може обоје!

 

Борислав Новаковић
председник Градског одбора Народне странке Нови Сад