Народна странка

Новаковић: Вучић је шеф мафије, Звонко Веселиновић је криминалац, обојица ће завршити у затвору

Новаковић: Вучић је шеф мафије, Звонко Веселиновић је криминалац, обојица ће завршити у затвору

Посланик Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас да је председник Србије Александар Вучић „шеф мафије који ће завршити у затвору“, и да Звонко Веселиновић не брани Србе на Косову и Метохији, него живи у Новом Саду и предводи највећу организовану криминалну групу у југоисточној Европи и „пљачка Србију“.  

„Све афере воде ка Вучићу и не одговара нико кога штите он и његов брат Андреј Вучић. Веселиновићу није место у бизнису него у затвору јер је криминалац“, рекао је Новаковић на седници Скупштине Србије на којој се расправља о правосудним законима.  

Новаковић је показао фотографију Веселиновића и Андреја Вучића која „показује да „Веселиновић све време ужива подршку“ браће Вучић и зато „није процесуиран“.  

Посланик Народне странке је министарки правде Маји Поповић рекао да је међународној заједници познато да је Веселиновић вођа највеће организоване криминалне групе у овом делу Европе, а да она то „очито не зна“.

„Организовани криминал подразумева да криминалци имају подршку у органима власти. Држава фаворизује Веселиновића и даје му послове“, рекао је Новаковић.

Новаковић је позвао Мају Поповић да реагује поводом непоступања по кривичној пријави која је у Новом Саду поднета против Слободана Милића Боцаре.

„То је човек који чини везу између локалне власти СНС-а, пре свега Милоша Вучевића, и урбанистичке и мафије. Милић је тај који мења регулационе планове. Прво инвеститори купе неатрактивну локацију, разговарају са Милићем, он разговара са Вучевићем, сада са новим градоначелником Новог Сада Миланом Ђурићем, и онда се мења регулациони план тако што се диже спратност и мења кубатура и тако се коруптивно зарађује“, рекао је Новаковић.

Новаковић је навео да по том основу највише зарађује фирма „Галенс“ Небојше Петрића, али да „нису они једини“.

„Није Милић самоникао и не може он то самостално да ради, него има подршку Андреја Вучића и Вучевића“, рекао је Новаковић.

Новаковић је истакао да је Милић 2013. године основао породичну фирму „ЕС капитал 2013 д.о.о.“ са почетним капиталом од 1.000 динара, а сада има два стамбена насеља у Новом Саду, Телечка долина и Телечка долина гранде, чија је укупна вредност 50 милиона евра.

Новаковић је додао да се не поступа ни по кривичној пријави против „новосадског криминалца Марка Босанца Боскета, који се терети за насилничко понашање, за које је и раније осуђиван“.

„Молим вас да као министарка правде интервенишете да се поступа по тој пријави“, рекао је Новаковић.

Новаковић је подсетио да је Босанац склопио уговор са ЕПС-ом да његова фирма „Монтоп“ очитава бројила у целој Србији, и да је тај уговор је вредан 100 милиона евра.

„Рачуни за електричну енергију се не очитавају правилно и грађани добијају увећане рачуне за струју. Полиција и тужилаштво морају да реагују“, рекао је Новаковић.

„У поступку који се води против бившег начелника новосадске полиције Слободана Малешића утврђено је да је имао комуникацију са Небојшом Стефановићем, Милошем Вучевићем и Звонком Веселиновићем“, додао је Новаковић.

Новаковић је упитао да ли ће бити проширена истрага на Веселиновића и Вучевића, кога Малешић директно спомиње као актера криминалних радњи у Новом Саду или ће и то бити заташкано.