Народна странка

Народна странка Београд: Помоћ Владе Србије Београду за предизборне активности

Народна странка Београд: Помоћ Владе Србије Београду за предизборне активности

Градски одбор Народне странке Београд саопштио је данас да је Влада Србије дала градској власти 390 милиона динара, односно 3,3 милиона евра, за нетранспарентно финансирање изборне кампање СНС-а, а не за спречавање угрожености текуће ликвидности, како је званично саопштено.

„Влада Србије дала је Београду новац свих грађана Србије, јер је свесна да ће и она пасти ако СНС изгуби власт у главном граду. Напредњачки активисти у престоници ће овог пута бити вероватно плаћени више него на претходним изборима“, рекао је члан Градског одбора Народне странке Београд Срђан Радаковић.

Радаковић је истакао да је издвајање додатних 390 милиона динара из републичке буџетске резерве за Београд, формално због спречавања угрожености текуће ликвидности, још једна потврда неспособности градске власти на челу са замеником градоначелника Гораном Весићем.

„Градска каса је овим интервентним трансфером од почетка године до данас ’богатија’ са за укупно милијарду динара из републичког буџета. Чињеница да током једне године планирани буџет мора да буде спасаван три пута доказује сво незнање и некомпетентност оних који су скројили градски буџет, а ефеката по квалитет живота у Београду нема ни у назнакама“, додао је Радаковић.

„Наивно је поверовати да ће нова инјекција у градску касу бити употребљена за отклањање штете у Београду настале нелегалним градњама, неквалитетним поправкама или за неки од обећаних и громогласно најављиваних великих развојних пројеката важних за Београђане“, навео је Радаковић.

Радаковић је истакао да су Београђани постали таоци огромног незнања и нестручности градских финансијских „стручњака“, док је истовремено у току агресивна кампања градских челника у којој понављају обећања која годинама не испуњавају.

„Народна странка  гарантује Београђанима да ће, по преузимању одговорности за управљање градом, обавити комплетну ревизију пословања градске управе и градских јавних предузећа и да ће одговарати сви који су умешани у злоупотребе“, закључио је Радаковић.