Народна странка

Народна странка Београд: Поток пијаће воде у Липовачкој шуми, незабележен јавашлук водовода

Народна странка Београд: Поток пијаће воде у Липовачкој шуми, незабележен јавашлук водовода

Народна странка Београд саопштила је данас да у Липовачкој шуми у Београду из магистралног водовода већ две и по године цури најмање 10 литара пијаће воде у секунди, док Београдски водовод и канализација ништа не предузима по пријави грађана који су указали на тај проблем.

„Штета је најмање 60 милиона динара и бачено је најмање милион кубних метара воде. Створен је читав вештачки поток од драгоцене пијаће воде, а није познато колико воде одлази у подземље, што значи да штета може бити и неколико пута већа. Истовремено је уништен биодиверзитет у природном потоку у који се улива пијаћа вода“, наводи се у саопштењу Градског одбора Народне странке Београд.

„Узели смо узорак воде са места на којем цури и Завод за јавно здравље је потврдио да је реч о води за пиће“, додаје се у саопштењу.

Народна странка Београд истиче да надлежни „прете грађанима драконским казнама ако пијаћом водом залију цвеће или деци напуне базен на плацу, док они из чистог немара праве вештачке реке од пијаће воде у шуми“.

„Градоначелник Зоран Радојичић нас убеђује да је Београдски водовод и канализација јавно предузеће које послује најбоље од свих у граду, па се питамо какав ли је тек јавашлук у осталим јавним предузећима, ако је водовод најбољи“, наводи се у саопштењу.

„Обећавамо да ће, када се ова власт промени, сви одговорни и немарни директори јавних предузећа и сви они који расипају наше ресурсе и наш новац, морати за то да одговарају“, закључује се у саопштењу.