Народна странка

Аранђеловац: Изабрани руководство Општинског одбора Народне странке и делегати за скупштину странке

Аранђеловац: Изабрани руководство Општинског одбора Народне странке и делегати за скупштину странке

У Аранђеловцу је одржана Изборна скупштина Општинског одбора Народне странке на којој је за председницу одбора изабрана Сања Димитријевић, а изабрани су и делегати за Скупштину Народне странке, заказану за 22. октобар. Скупу су присуствовали председник Народне странке Вук Јеремић и страначки функционери.

Јеремић је рекао да је за промену власти неопходно широко национално окупљање и да је једини рационалан и државотворан корак заједнички наступ и уједињење патриотских организација на предстојећим изборима.

„Национално окупљање би подразумевало заједнички наступ патриотских парламентарних странака на изборима – Народне странке, Новог ДСС-а, ПОКСА-а, Двери и Заветника – али и неких ванпарламентарних организација, као што је ДЈБ“, додао је Јеремић.

Јеремић је навео да је национално окупљање неопходно зато што је веома важно да „ниједан глас против режима Александра Вучића не остане испод цензуса“.

Председник Народне странке је додао да би природно било да се патриотске организације уједине око најмање две кључне тачке – очување Косова и Метохије у саставу Србије и забрана копања литијума – и да је Народна странка спремна да приступи договарању о заједничком наступу на изборима без личних сујета и предуслова.

„Суочени смо са режимом који не преза ни од чега и учиниће све да опстане на власти. Злоупотребиће све што могу зарад постизања тог циља“, рекао је Јеремић.

Јеремић истакао да Србија једино својевољно себе може да упропасти признавањем „Косова“ као независне државе и ископавањем литијума и да су избори прилика да се актуелни режим спречи у намери да то спроведе у дело.  

„Признавање ’Косова’ и копање литијума су једине две ствари које више није могуће исправити када се штета једном почини, и о томе ће се одлучивати на изборима, кад год они били одржани“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да се нигде на планети Земљи литијум не копа тамо где живе људи, јер још увек не постоји технологија за ископавање која није погубна по животну средину, и да би Србија била прва држава у којој би се литијум копао тамо где живе људи.

„Ако се то догоди, људи више неће живети тамо где се копа литијум“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да се мора рећи одлучно „не“ спровођењу „француско-немачког“ споразума за независност „Косова“, јер тај споразум предвиђа да Србија пристане на чланство Приштине у УН, чиме би самопроглашено „Косово“ потпуно заокружило независност и Србија би трајно и неповратно изгубила део своје територије.

„Косово и Метохија и литијум су два велика питања на следећим изборима. Понудићемо грађанима, наравно, и решења за друге велике проблеме – како обновити привреду, здравство, просвету – то су све важни проблеми које је могуће решити, а лошим решењима за Косово и Метохију и литијум била би почињена непоправљива штета“, додао је Јеремић.

Јеремић је подсетио да је Народна странка била иницијатор протеста "Србија без насиља" али да недавно није потписала споразум о будућој коалицији са прозападним странкама "на пепелу изневерених протеста", јер се тамо не помињу ни Косово ни литијум.

„Они кажу ’шта да радимо, 'француско-немачки' споразум је реалност’, а о копању литијума не смеју да изговоре ниједну реч, напротив, чак и предлажу законска решења по којима би се то тобоже еколошки радило. У том њиховом памфлету нема ни ’к’ од Косова и нема ни ’л’ од литијума, и зато на том папиру нема потписа Народне странке. Ми смо политички и вредносно другачији од њих“, закључио је Јеремић.

Посланица Народне странке Марина Липовац Танасковић рекла је да се инфраструктурни објекти не граде на прави начин и да путеве не би требало да граде стране фирме, него домаће компаније.

„Путеве не гради Александар Вучић нити од његовог новца, него их граде странци од новца грађана Србије“, рекла је Марина Липовац Танасковић.  

Председник Извршног одбора Народне странке Слободан Доклестић рекао је да је циљ Народне странке да Србију учини бољим местом за живот и да одбрани државу и њену територијалну целовитост.

Председница Општинског одбора Аранђеловац Сања Димитријевић рекла је да тај одбор има план за бољи живот грађана Аранђеловца који је у складу са очекивањима грађана и да очекује добар резултат Народне странке на предстојећим изборима, који ће омогућити спровођење тог плана у дело.