Народна странка

Народна странка Александровац: Основан општински одбор, Ивана Јеленковић председница

Народна странка Александровац: Основан општински одбор, Ивана Јеленковић председница

Народна странка основала је Општински одбор Александровац. Оснивачка скупштина је за председницу одбора изабрала лекарку Ивану Јеленковић, а за потпредседнике Анђелку Башић и Драгишу Стојановића. Скупу су присуствовали потпредседник Народне странке Мирослав Алексић и представници одбора из Крушевца, Трстеника и Врњачке Бање.

Ивана Јеленковић рекла је да у Александровцу 1.500 деце чека место у вртићу, затворено је Друштво за помоћ деци са посебним потребама, а 30 корисника је препуштено самима себи.

„Број становника Александровца смањен је у последњих 10 година за 5.000. Некадашњи гигант ’Вино Жупа’ зарастао је у коров и више не откупљује ни вино ни грожђе. Дом здравља целе зиме није имао грејање, суд је исељен у Брус, као и испостава Пореске управе“, додала је Ивана Јеленковић.

Ивана Јеленковић је позвала све демократски опредељене људе, а нарочито младе, да се придруже Народној странци.

„Време је да коначно променимо власт СНС-а и да је пошаљемо у прошлост“, рекла је Ивана Јеленковић.  

Алексић рекао је да је неопходно одржати „референдум за опстанак Србије“ и позвао грађане да својим потписима подрже иницијативу те странке за расписивање референдума о „француско-немачком“ плану за Косово и Метохију.

„То ће истовремено бити и референдум о политици председника Србије Александра Вучића. Када Уставни суд ћути и прави се мртав на директно и очигледно кршење Устава које чини Вучић, онда народ мора да се пита. Не може Вучић да крши Устав, а да не пита народ да ли то прихвата или не“, рекао је Алексић.

„Народ мора да одлучује о свему, а нарочито о томе шта ће бити са Косовом и Метохијом. Вучић сада тражи начин да прикрије издају, па каже да није потписао, али то ништа не значи, јер је све прихватио и тиме погазио Устав и законе и починио кривично дело“, додао је Алексић.  

Шеф посланичке групе Народне странке је истакао да власт „неће моћи да украде резултате референдума“, јер опозиција сада има посланике у парламенту и имаће право на контролоре, односно „чуваре кутија“ на сваком бирачком месту, што није био случај на референдуму о уставним променама.

Алексић је навео да се широм Европе, која је синоним за демократију, расписују референдуми о градњи тржних центара и стамбених зграда, па је нормално и да се народ у Србији пита да ли је за то да се „држава одрекне од 15 одсто државне територије и нашег народа који тамо живи“.

„Свако ко подржава споразум подржава Вучића. Нити сам екстремни десничар нити русофил, него сматрам да би Србија требало да буде уређена држава у ЕУ, али не може да се каже да је само питање Косова и Метохије предуслов за напредовање ка ЕУ. Шта је са извештајима ЕУ о Србији који су све гори, шта је са владавином права и слободом медија, организованим криминалом и корупцијом? Док је Вучић на власти, бићемо све даље од ЕУ“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да је у Србији на власти човек који је „спреман да прода све и ништа му није свето“.

„То ради зато што је уцењен криминалом и корупцијом, пљачком, неразјашњеним политичким убиствима, и као такав је идеалан преговарач за Приштину и спонзоре независности ’Косова’“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да „Вучић највише лаже када каже није ништа стекао од када је дошао на власт, јер је он данас најбогатији човек у Србији“.

„Све је његово, приватизовао је Србију са својим кумовима и бандом са којом пљачка народ и пију му крв као пијавице“, рекао је Алексић.  

Алексић је додао да ће када Вучић оде са власти ситуација у Србији бити много гора него после бомбардовања 1999. године.

„Нема будућности са влашћу Александра Вучића, он је прошлост, али ће и он и његова мафијашка клика одговарати за пљачку и разарање државе. То им обећавам и то ће се сигурно догодити. Кажњавање пљачке је предуслов да Србија буде нормална држава“, закључио је Алексић.