Народна странка

Алексић: Тела без главе су права слика Вучићеве власти, по томе ће бити упамћен

Алексић: Тела без главе су права слика Вучићеве власти, по томе ће бити упамћен

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да су фотографије обезглављених тела и монструозних мучења „права слика власти“ председника Србије Александра Вучића, који ће по томе бити упамћен, јер је политички одговоран за настанак и јачање криминалног клана Вељка Беливука, окривљеног за више убистава.

„Слике обезглављених тела јасно показују да је Вучић неспособан да води државу. Позивам га да објави све такве фотографије, јер су оне права слика његове власти, а не путеви који се граде новцем од кредита који враћати сви грађани. Вучић ће бити упамћен по својим везама са криминалом и кланом који је људима секао главе“, рекао је Алексић телевизији Нова С.

Алексић је навео да је Вучић уплашен јер на стадионима скандирају против њега.

„Боји се да се то не пренесе на све стадионе, али то је незаустављив процес и тренд који указује на почетак Вучићевог пада. Он је успева да сакрије бес и незадовољство, јер зна шта га чека, пошто су и против неких пре њега тако скандирали на стадионима и они су потом су брзо пали са власти“, рекао је Алексић.

„Мене не занима шта су рекли Вељко Беливук и Марко Миљковић као убице, криминалци и хулигани, јер смо ми као опозиција говорили о њима последњих пет година, него ме занима како је њихов клан настао и чија је то одговорност. Њиховим изјавама нека се баве полиција и тужилаштво, нека саслушавају Вучића и Александра Вулина, ако има потребе“, додао је Алексић.

Алексић је рекао да „власт на скаредан начин своју везу са криминалцима поклопи објављивањем фотографија обезглављених тела, машине за млевење меса и причом о ћевапима од људског меса“.

„Чињенице су, међутим, необориве – Беливук је преузео вођство у криминалном миљеу и на трибиниама 2017. године, после убиства Александра Станковића, званог Сале Мутави. Чињеница је да је Беливуков клан смиривао јужну трибину Партизановог стадиона да не скандира против Вучића, чињеница је да су на Вучићевој инаугурацији 2017. године давили новинаре, чињеница је да су радили разне прљаве послове за режим, чињеница је да је син председника Србије на фотографијама са извесним Александром Видојевићем, званим Аца Рошави“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да је Беливукова група 20. јула 2020. године стајала на улазним вратима Скупштине Србије и „глумила демонстранте“ док не дође полиција, као и да су чланови Беливукове групе били на локалним изборима у Шапцу и Лучанима.

„Ко је из власти дозволио да тај клан настане? Таква организована криминална група не може да настане без подршке у власти. Ко је то, Вулин, Небојша Стефановић, Дијана Хркаловић или сам Вучић? Кривична одговорност се доказује на суду, а политичка је неоспорна – Беливуков клан је настао и деловао за време власти Александра Вучића“, истакао је Алексић.

Алексић је навео да је Вучић свестан да губи подршку грађана и да зато „злоупотребљава функцију и обећава милионе евра грађана као Деда Мраз и као да је Србија његова дедовина, док се деца лече СМС порукама и нема противградних ракета, а град је уништио усеве“.

„Грађани Србије су га, међутим, прозрели и ништа га неће спасити. Ако ови из затвора и његови сумњиви пријатељи наставе да говоре о везама са њим и злоделима, можда 20 евра за сваког грађанина нарасте и на 100 евра, а пензионерима ће можда обећати и 1.000 евра… Како се буде огољавало Вучићево право лице, тако ће он обећавати све више новца“, закључио је Алексић.