Народна странка

Народна странка Зрењанин: Власт наставља да отвара компаније погубне по животну средину

Народна странка Зрењанин: Власт наставља да отвара компаније погубне по животну средину

Бивши градоначелник Зрењанина је приликом отварања погона кинеске компаније Feitiansuye у Перлезу пожелео да се у сваком насељеном месту отвори по један овакав погон, а наши стари би рекли „пази шта желиш, можда ти се и оствари“. Садашњи заменик градоначелника, који је при томе и бивши, изражава дубоку забринутост за овај случај, иако је он био и остао надлежан и одговоран за њега. Поступајуће инспекције одлазе у „редовне годишње наџоре“ приликом којих констатују неправилности чиме креирају привид функционисања система, иако су обавезни да чују вапаје и поступе по пријавама локалног становништва. 

Локални политичари инсталирани у покрајинској власти се одричу својих комшија при помену независних медија, јер су објаснили како функционише систем и сада више не желе да помогну. Министарства издају дозволе за радове по принципу „ваљда верујете мени а не својим очима“ и покушавају да нас убеде како ће мултинационалне профитом вођене корпорације само проверити да ли код нас има нечег вредног, а онда ће нам се захвалити и отићи. 

Највишим представницима власти се привиђају страни плаћеници и домаћи издајници у сопственим грађанима који су се окупили на ЕКО Устанку у борби за гутљај чисте воде и удах чистог ваздуха, док они безбрижно „бранчују“ у елитним ресторанима, па вероватно отуд и претпоставка да су еколошки проблеми тема која се води за пуном и богатом трпезом! Црна Гора се очајнички бори да не падне у дужничко ропство према Кини због кредита од милијарду евра, али ми смо уверени да нас исти сценарио неће погодити упркос далеко већем задуживању од више десетина милијарди евра код те исте Кине!

Народна странка Зрењанин захтева одговор на питања:

Ако нисте могли да контролишете један Feitiansuye са 6 запослених, како мислите да контролишете Линглонг? Када је један мали погон за рециклажу успео толико да девастира животну средину, шта можемо очекивати од Линглонга?

Позивамо све грађане да се освесте, да схвате несагледиве размере девастације која је пред нама и да се сви заједно покренемо како бисмо заједно зауставили ову неодговорну какистократију (владавина најгорих), док није касно.

Народна странка Зрењанин