Народна странка

Народна странка Зрењанин: Власт да коначно реши проблем питке воде у граду

Народна странка Зрењанин: Власт да коначно реши проблем питке воде у граду

Премијерка Ана Брнабић је у локалним медијима имала себи својствену изјаву. Без почетка, без краја, без смисла и препуну крајње фасцинантних незаконитости. Премијерка је изјавила како се Град није обратио Влади за помоћ, већ је на незаконит начин покушао да решава проблем водоснабдевања. Накнадно се Влада Републике Србије, са истом том премијерком на челу, уместо да цео пројекат означи незаконитим и апсолутно неадекватним, укључила како би тобоже помогла грађанима Зрењанина, а у реалности извадила своје партијске "ортаке" из буле у којој су се нашли.

Најпре је навела да је водоснабдевање нашег града локални проблем и да нико из Зрењанина није питао Владу Србије како да га реши, већ да су сами ушли у јавно – приватно партнерство, иако тада то нису могли да учине.

„Није постојао довољно предвидив и јасан оквир да пречишћавање воде ради приватни партнер па смо онда, ако се сећате, како бисмо то омогућили, ушли у хитне измене и допуне закона да не бисмо трошили време Зрењанинцима. Изабрали смо приватног партнера који није показао да може да реши проблем и да испоручи квалитетну пијаћу воду како би Покрајина могла да укине забрану“, изјавила је председница Владе.

Према њеним речима, дошло се у ћорсокак јер фирма није могла да испоручи воду, а онда је и банкротирала, при чему је „Ерсте банка" преузела фабрику, како наводи лист Зрењанин.

То значи да власт признаје да је противзаконито доведен партнер за јавно – приватно партнерство, то значи да неко треба за то да одговара, то значи да је неко годинама замајавао јавност, то значи да су грађани Зрењанина били заморчићи у експерименту "ајд да пробамо", то значи да је пост фестум мењан закон, што је такође противзаконито (и за то је неко одговоран, такође).

Локални политичари, руку под руку са државним врхом, али и Скупштином Србије, морају да одговарају за овакав бахат однос према нашим суграђанима, где је једини интерес био уградити се, а не изградити им фабрику воде!

Народна странка Зрењанин