Народна странка

Народна странка Зрењанин: Крађа на референдуму, суграђани се пробудили

Народна странка Зрењанин: Крађа на референдуму, суграђани се пробудили

Народна странка Зрењанин је поводом организовања дочека Нове годие оштро реаговала због епидемиолошке ситуације након чега је локална власт отказала дочек. Схватамо да се ради само о једној ствари страху да се не навуче превелики бес народа! Јер, народ је бесан што власт не издваја новац за достојанствено чекање у реду за ковид тестирање, а за Нову годину може.

Исто тако, нема новца за изградњу канализације по селима која су давно самодоприносом скупила новац, за Линглонг има. Нема новца да се заврши обилазница око града, за реконструкцију од Житног трга ка Ечки, тј. Линглонгу има. Набрајање би се могло наставити до у недоглед, али овде ћемо се зауставити.

Зашто? Зато што је претходног викенда било очигледно шта се дешава у нашем граду.

Наиме, референдум је био добра показна вежба како друштво дише, мисли и осећа.
Нејасно питање о промени Устава је извело на бирачка места две врсте бирача. Једни су они који "морају" да гласају због посла, сина, пакета помоћи или вере у свемоћног председника, јер је било и таквих "дошли да гласају за Вучића". Други, свесни колико је систем уништен, колико нас варају, колико пустих обећања је одувала кошава, колико се комшија обогатило преко ноћи, захваљујући само једној чињеници - ушли у странку.

Они први су, као војска, један по један, долазили у раним преподневним часовима да "врате дуг", други су гледали како се просторије које припадају свим грађанима користе у сврху страначких штабова, како су локални функционери владајуће коалиције као осице обигравали око бирачких места, чекајући ко се списка појављује, ко отказује послушност.

Поново смо видели вођење дупле евиденције, плаћање гласова пред бирачким местима, као и многе друге неправилности. Пријавити те неправилности у овом тренутку је бесмислено, али је врло важно да знамо да су то и грађани приметили, и да су све храбрији у исказивању свог незадовољства.

Охрабрује чињеница да је у једној од градских месних заједница, где живе министри и посланици, бивши и садашњи, већина људи рекла НЕ.

Јер, ово је било више од референдумског изјашњавања о промени Устава. Многи су ово схватили као изјашњавање против оних који нису, и после десет и више година на власти, у стању да грађанима испоруче чисту пијаћу воду.

Ових дана је пунолетство томе и ваља подсетити ко су људи одговорни за такву небригу према својим суграђанима .

А и април је близу, веома близу, па очекујемо да се до тад народ још више освести ко је одговоран за све нечињење у граду и целој општини Зрењанин.

Народна странка Зрењанин