Народна странка

Народна странка Зрењанин: Раскинути уговор са Фабриком воде

Народна странка Зрењанин: Раскинути уговор са Фабриком воде

Грађани Зрењанина већ дуго немају основно људско право – право на чисту воду. Са друге стране целокупна Градска управа на челу са градоначелником упадљиво ћути. Чак и када су новинари успели да градоначелника Симу Салапуру питају о води добили су врло неодређен одговор, укључујући и констатацију да он не зна, није упућен и да није ништа обећавао. Само, градоначелник заборавља да је на ту позицију постављен од стране политичке партије којој припада, а не директном вољом грађана, а та иста политичка партија, као и сви његови претходници из ње, су својим обећањима обманули грађане Зрењанина, свесно их доводећи у заблуду. Самим тим, актуелни градоначелник сноси терет одговорности!

Народна странка Зрењанин подсећа градоначелника да може да пита своје партијске колеге и руководиоце да га упуте у случај. Све претходне градоначелнике од 2012 године на овамо, али и премијерку која је обећавала решавање проблема. Чини се да и председник државе зна понешто, с обзиром на коментар Вашем претходнику током отварања Линглонга.

Народна странка Зрењанин  захтева:

1. Хитно, неодложно раскидање уговора са тзв фабриком воде.
2. Објављивање резултата као и комплетног извештаја независне комисије коју је, подсећамо, градоначелник лично формирао, која је израђена али о којој се упадљиво ћути.
3. Хитно, неодложно, моментално доношење одлуке о субвенционисању СВИХ грађана Зрењанина за набавку и куповину чисте пијаће воде и то минимум 2 литре по члану домаћинства на дан (што представља медицински утврђен дневни здравствени минимум за унос течности) као и подела бесплатне воде увођењем камиона цистерни за најугроженије слојеве заједнице (када може за Линглонг може ваљда и за сопствене грађане).
4. Хитна, неодложна, моментална одлука о смањењу цене воде коју испоручује ЈП ВиК а која не задовољава основне стандарде
5. Педантна, детаљна, независна и стручна ревизија свих правних, економских, финансијских и техничко- технолошких елемената овог катастрофалног фијаска који би обухватили јединицу локалне самоуправе, повезана јавна предузећа, приватног партнера као и све друге повезане институције, физичка и правна лица и недвосмислено утврдила појединачну личну одговорност у складу са законом, а затим и спровела законске поступке и имала правне импликације.

Одговорни сте.

Народна странка Зрењанин