Народна странка

Народна странка Зрењанин: Питка вода проблем града, али и околних села

Народна странка Зрењанин: Питка вода проблем града, али и околних села

Народна странка Зрењанин континуирано указује на проблеме са којима се наши суграђани суочавају, било да су у питању комуналне делатности или теме из домена политике, потпуно свесни да је политика све око нас. Свесни смо и тога да људи не живе само у граду, већ и у околним местима, и упозоравали смо да проблем пијаће воде није довољно решити само на територији града, мештани села су такође без пијаће воде. Тренутно нам се сервира прича о пречишћавању отпадних вода, који ће (опет) обухватити само град.

Мештани Лазарева, удаљеног само десетак километара од Зрењанина, а има их око две хиљаде, попут и осталих села, немају ни пијаћу воду, али ни санитарну ни кишну канализацију, те је пред њима причати о пречишћавању отпадних вода чак срамотно. Лазаревчани издвајају 3 одсто својих зарада у месни самодопринос, иако се њихов проблем не решава већ деценијама. Пре око два месеца су покренули и петицију, коју су многи мештани потписали, тражећи одговоре од Месне заједнице и Града, под чију надлежност спадају, али одговора нема. Не губећи наду, обратили су се покрајинској Влади, али у класичном пинг понгу, који су властодршци у нашој земљи усавршили, предмет је са покрајинског нивоа, само враћен граду.

Док се политичари тако играју, људи се из Лазарева исељавају, без наде да ће се њихов проблем решити, а у страху од болести, јер многи посежу за најједноставнијим (иако најгорим могућим) решењем, а то је да празне септичке јаме у уличне канале за кишну канализацију.

Народна странка захтева да власт коначно почне да решава проблеме свих грађана, без обзира на то да ли они живе у граду, или у неком од 22 насељена места у општини, који чине готово 45 одсто укупног становништва општине Зрењанин. Ти људи су све, само не гласачка машинерија владајуче номенклатуре, те захтевамо да их се тако и третира. Нису грађани другог реда, али су све више без наде да некоме требају.

Народна странка Зрењнин