Народна странка

Народна странка Зрењанин: Оспоравање борбе за пијаћу воду

Народна странка Зрењанин: Оспоравање борбе за пијаћу воду

Народна странка Зрењанин упућује низ питања градској власти која је у обавези да одговори грађанима Зрењанина.

Питање фабрике воде је, по многима, већ депласирано. И нама би било, да се не ради о нашем новцу, нашем здрављу, нашој муци, нашој будућности. Ко (ни)је раскинуо уговор? Ко (ни)је формирао комисију? Одговор на питање ко (ни)је ухапшен и одговоран нећемо добити још неко време, као ни пијаћу воду, нажалост.

Питање Дана пива и поштовања епидемиолошких мера је смешно. Пардон, смешан је однос власти према овом питању. У граду без воде и пиваре, потенцирати овакву светковину је сумануто и у најсрећније време, али у време пандемије је још горе. И онда, на званичном сајту града прочитамо информације да ће се поштовати све мере, да ће бити пунктова за проверу здравственог стања посетилаца, све по правилима службе, а онда, само пар сати после тог обавештења, видимо потпуни распад система. Или су сви знали да систем не постоји, важно је само да стоји написано на званичној интернет презентацији града.

Народна странка Зрењанин пита градску власт зашто су им онда сметали храбри активисти нашег града који су држали транспаренте у рукама током концерта филхармоније на тргу слободе.

Прво, где је ту слобода, када неколико неотесанаца, на очиглед полиције, комуналне милиције, али и градоначелника са свом свитом око њега, крену да отимају транспаренте на којима пише "Где је вода", "Хоћемо воду" или "Зрењанин је жедан"? Затим, где је правна држава? Где је поштовање институција? Где је заштита појединца? И, најстрашније од свега, где је солидарност са проблемом који нас, ваљда, мучи све? Зар је могуће да се хушкају плаћеници, да добијају инструкције телефоном на кога да насрну? Опет, срећа у мобилне телефоне, па је брзином светлости виђен тај скандал, али се и сазнало ко су табаџије и са киме у власти су повезани.

Ову власт прате бројне афере, али још нисмо доживели да неко оспорава људима борбу за здраву пијаћу воду. Као да ти храбри људи, који су изашли на Трг слободе током Дана Пива стојећи на епидемиолошки исправној удаљености једни од других, за разлику од густо набијене градске свите, тражи воду само за себе? 

Још једно јако важно питање које се наметнуло је питање финансирања Дана пива и свих пропратних манифестација. Колико је коштало довођење звезда и звездица, колико је коштао коктел у Градској кући, колико кошта враћање града у нормалан живот после онолико баченог отпада? Колико таблет рачунара и уџбеника се могло обезбедити школарцима за тај новац? Каква је порука послата ученицима, који од првог дана школе, у коју се враћају после годину и више дана, морају да носе маске, док се локални челници оглушују о исто правило? 

Народна странка Зрењанин пита градску власт да ли их је бар мало стид због свих дешавања последњих дана у нашем граду.

Народна странка Зрењанин