Народна странка

Народна странка Зрењанин: Обилазница око Зрењанина није ни на видику

Народна странка Зрењанин: Обилазница око Зрењанина није ни на видику

Елегија звана обилазница око Зрењанина је у својој двадесетој години! Они који већ девет година обећавају завршетак обилазнице, годишње нису били у стању да изграде по један и по километар пута.

Вечити заменик градоначелника је у јуну месецу ове године изјавио како ће за 45 до 60 дана далеководи бити измештени, и како ће радови на трећој деоници (од укупно четири,  збирне дужине 14,2 км) бити настављени. Колико је цео тај подухват овој власти важан, говори чињеница да цео поступак око измештања траје већ 6 година!

Далековод смета, и баш због њега се не могу наставити радови и ова обилазница пустити у рад. И даље готово 1 000 камиона дневно пролазе саобраћајницом која води директно кроз центар, колико је један зрењанински активиста избројао. Овиме неповратно угрожавају здравље, безбедност и инфраструктуру нашег града и изазивају штету која се мери милионима.

Где је онда запело? Па то је бар једноставно, однекуд су се створили некакви далеководи. Гле чуда! Није их било, или их "стручњаци" нису приметили. Слично као што нису приметили ни Закон о комуналним делатностима па га брже – боље мењали, или као што нису приметили 100 хектара земље прве класе па поклонили. Скоро месец дана траје агонија са увођењем Енерготехнике Јужна Бачка, као извођача, у посао око измештања далековода, да би на крају дошли до закључка да нису приметили да далеководима када их изместе треба нека земља на којој ће бити постављени, а која није обезбеђена! 

Много тога ова власт не примећује! Али су приметили пад у подршци па се организују састанци директора јавних предузећа и установа којима се издају налози за прикупљање капиларних гласова. 

Нама из Народне странке није јасна само једна ствар - зашто се ти носиоци јавних функција, који су на своје позиције дошли преко странке, сакривају од очију камере, и не желе да јавност види шта је њихов једини задатак, а то је обезбеђивање још једног мандата на власти себи и својима.

За њих и народ, као и обилазница, као и вода, као и здравље.., може да чека!


Наташа Велемир,
повереница Народне странке за Зрењанин