Народна странка

Народна странка Зрењанин: Градска власт неспособна да реши проблем питке воде

Народна странка Зрењанин: Градска власт неспособна да реши проблем питке воде

Опште је познато да ситуација у Зрењанину није сјајна, али новост је да су градски челници све више у немилости државног врха. Јавна је тајна да је прва мера била долазак стручњака за маркетинг, а најновији је „трансфер“ из Београда извесне госпође на место помоћника градоначелника.

Народна странка Зрењанин указује на неспособност градских власти већ дуго времена, с обзиром на то да не решавају горући проблем с пијаћом водом у граду, а све чешћи су и проблеми у насељеним местима у околини Зрењанина. 

Најновији је случај из Елмира, где су мештани протествовали због рестрикција у водоснабдевању. Чак су се обратили и председнику државе, са притужбом на рад одговорних у локалној самоуправи, у нади да ће им он проблем решити, знајући да је већ толико пута обављао „један позив који мења све“. На жалост, одговор који су добили из генералног секретеријата председника је да он нема надлежност да поступа по њиховој молби.

Слажемо се да не треба све у држави да решава један човек, јер чему онда и служи државни апарат, али смо свесни тога да је у Зрењанину на делу принцип негативне селекције, где се на сва одговорна места постављају само и једино партијски послушници, или они који имају за вратом неку аферу, те се њима може лако манипулисати. Али, то су унутарстраначки проблеми, који не би смели да утичу на живот грађана, што у зрењанинској општини није случај. 

Док нам се замазују очи разним „пројектима“, попут пошумљавања, уређивања кружних токова, обала Бегеја, док се издвајају енормна средства за градска купалишта и цветне аранжмане на главном градском тргу, грађани Зрењанина и околних места све више воде битку за голи живот. Воде немамо, земља се даје страним „инвеститорима“, ваздух је већ загађен, суша је десетковала воће и угрозила кукуруз, након тога је пала велика количина кише која је направила потоп по градским улицама, али и лед који је „побрао“ све пољопривредне културе на Тигањици, десетак километара јужно од града. Противградне ракете нису набављане преко градске управе већ годинама, па и ту морамо да чекамо милост од виших инстанци. 

Да ли је могуће да међу више од 120 хиљада становника наше општине нема иоле стручних људи који би били у стању да се домаћински односе према животним проблемима својих суграђана, па је потребно да нам долазе кадровици са стране, или је и даље само партијска припадност изнад свега. 

Народна странка Зрењанин