Народна странка

Народна странка Врање: Испитати нерегуларности у школи Бранко Радичевић

Народна странка Врање: Испитати нерегуларности у школи Бранко Радичевић

Градском одбору Народне странке у Врању су се обратили незадовољни чланови Савета родитеља ОШ "Бранко Радичевић" у Врању и изнели сумње о неколико проблематичних дешавања за време од како је Горан Ђорђевић Ђоша, секретар СНС-а и директор ЈП "Водовод" изабран за председника Савета родитеља, такође под сумњивим околностима.

Стога Градски одбор Народне странке у Врању поставља питање руководству ОШ "Бранко Радичевић" зашто је и како на реконструкцију школских тоалета потрошено више од четири милиона динара, односно 33.000 евра, ко је био извођач радова, како је изабран и да ли је испоштована законом предвиђена процедура у поступку јавне набавке и зашто је у томе заобиђен Савет родитеља?
 
Такође, питамо и зашто је поступак избора добављача за школску кухињу у тој школи спроведен мимо Савета родитеља јер Савет родитеља ОШ "Бранко Радичевић" није консултован приликом избора добављача за ђачку кухињу? Избор приватне фирме "Традиција" изазива сумњу због проблематичног поступка избора мимо тела које представља родитеље али и чињеница да је власник те фирме Ненад Милојевић Шоне, председник Савета за социјална питања врањског одбора СНС-а, а без могућности да Савет родитеља провери да ли наведено предузеће поседује потребне референце за тај деликатан и осетљив посао?
 
Народна странка Врање поставља и питање регуларности избора на месту заменика члана Школског одбора из редова чланова Савета родитеља.

За заменика члана Школског одбора школе изабран је Миљан Јовић, члан СНС-а, и то на телефонској седници Савета родитеља на коју нису позвани поједини родитељи, а и међу позванима је било оних који су били против оваквог избора, па питамо зашто су пре и после овог избора мање важне седнице Савета родитеља држане регуларно, а ова на којој је биран заменик члана Школског одбора била одржана телефонски?
 
На крају постављамо и питање како то да Савет родитеља не доноси одлуке из своје надлежности од како је Горан Ђорђевић Ђоша именован за председника овог тела?

Народна странка Врање