Народна странка

Народна странка Врање: Ново задуживање града од 190 милиона

Народна странка Врање: Ново задуживање града од 190 милиона

Градски одбор Народне странке Врање реагује на ново задуживање града од 190 милиона динара и износи најоштрије критике на овакво расипничко и недомаћинско понашање градске власти, која свих ових година води једну изузетно погубну и расипничку политику задуживања града.

Ми смо и раније више пута оштро критиковали праксу задуживања граду као вида најлакшег начина пуњења буџетског дефицита који ова власт користи, а све ради испумпавања истог кроз разноразне комбинације, махинације и одливања новца у проватне џепове људима блиских власти.

Као један од разлога за задуживање наводи се поново, по ко зна који пут и вртић у насељу Рашка.

Господине градоначелниче Миленковићу, колико пута сте до сада већ задужили град на конту изградње тог истог вртића? Колико дуго градите тај вртић и колико вам је новца потребно да га завршите? Да ли тај вртић постаје рупа без дна која само служи за испумпавање буџетског новца?

Страшно је колико немата скрупула и обзира, колико немате стида да се запитате да ли је ово нормално? Да ли је нормално да се константно дижу некакви кредити на конту једног вртића који се гради годинама, чији су сви рокови за завршетак изградње давно пробијени? Да ли сте свесни колико сте провидни у тој вашој намери да уништите овај град остављајући га у све већим дуговима?

Задужујете град два пута годишње и тако функционишете уместо да доводите инвестиције.

У сваком случају под вашом влашћу град постаје све сиромашнији, руиниранији и празнији али то је ваш манир лојалног напредњака.

Жалосно је што ће након ваше власти од нашег град остати само руина са огромним дуговима.

Народна странка Врање