Народна странка

Народна странка Врање: Хитна смена Зупанчића због кршења мера

Народна странка Врање: Хитна смена Зупанчића због кршења мера

Градски одбор Народне странке Врање најоштрије осуђује неодговорно, бахато и безобзирно понашање градског већника Небојше Зупанчића који је са још неколико припадника Српске напредне странке кршио прописане мере заштите у циљу спречавања ширења висруса корона. 

Наиме, на фотографији коју је објавио портал Инфо Врањске, под насловом "СНС благостање: Забрана журки важи за све, осим БЕСНЕ КОБИЛЕ", јасно се види како господин Зупанчић, у друштву неколицине чланова СНС-а, иначе запослених по јавним предузећима и установама у Врању, свесно крши прописане мере забране рада угоститељских објеката, јер је очигледно да за њих, закони Републике Србије не важе. На фотографији се јасно препознаје да се ради о објекту на Бесној Кобили, планинарском дому, који је под ингеренцијом Туристичке организације Врање.

Да ли су ове корона журке за привилеговану СНС "елиту" постале толико популарне да се дотични више и не труде то да сакрију, већ се фотографишу и тиме доказују да су изнад закона? Па кад може Горан Весић у Београду, зашто не би могао и Небојша Зупанчић у Врању. Када је једно "извињење" решило испад Весића, зашто би и Зупанчић и остали СНС јуришници били мање привилеговани?

Док су угоститељи у проблемима до гуше због немогућности рада, док се обични грађани драстично кажњавају, СНС функционери уживају у лагодном животу, ићу и пићу, не марећи за корону, прописане мере и закон. Оваквим поступцима дотични доказују да су они изнад закона и да им нико ништа не може, ругајући се обичном народу.

Народна странка захтева од надлежних органа Релублике Србије отварање истраге поводом овог случаја драстичног кршења прописаних мера, идентификацију и кажњавање одговорних у складу са законом и хитну смену градског већника Небојше Зупанћића, као и смену директора Туристичке организације Стефана Филиповића под чијом је ингеренцијом планинарски дом на Бесној Кобили. Такође, захтевамо и да се утврди да ли су дотични платили рачун из сопственог џепа или су се гостили о трошку града, односно грађана Врања. Да Зупанчић има имало морала и савести, сам би поднео оставку.

Народна странка Врање