Народна странка

Виолета Марковић (Чачак): Агенција за борбу против корупћије ћути поводом случаја Неде Шутић

Виолета Марковић (Чачак): Агенција за борбу против корупћије ћути поводом случаја Неде Шутић

преузето са портала OzonPress

Случај одборнице СНС-а Неде Шутић у Скупштини града Чачка није пао у заборав, након што је потпредседница Градског одбора Народне странке у Чачку Виолета Марковић јавно указала на одређене чињенице на основу којих се створио основ сумње о могућем сукобу интереса одборнице Шутић.

Виолета Марковић се обратила Агенцији за борбу против корупције поводом случаја одборнице Шутић уз напомену да – Какво питање поставите Агенцији такав одговор и добијете.

“Формулација вашег питања одређује какав одговор ћете добити тј. ако прећутите неке од чињеница Агенција неће имати све релевантне податке”,рекла је тада Виолета Марковић, уз напомену да ће и она када добије одговор Агенције изаћи у јавност.

На прошлонедељној конференцији за медије Градског одбора Народне странке Марковић се поново осврнула на случај одборнице Неде Шутић.

“Неда Шутић је изјавила да ће се са члановима своје породице консултиовати да ли ће поднети тужбу против мене због онога што сам о њој изјавила. Ја немам проблем са тим, али ја сам јој најмањи проблем. Њени политички ментори и сарадници који користе њено име и њену фирму за стицање новца су јој много већи проблем. Они неће, ако дође до тога, долазити да дају изјаве у њену корист ни у Тужилаштво, ни на суд ако дође до тога. Она је одговорно лице своје фирме и она ће једина одговарати пред државним органима. Ово што сам изашла у јавност можда је заправо велика услуга коју сам јој учинила, да схвати о чему се ради. Она је заправо већ направила противправну корист. У одговору који је добила од Агенције за борбу против корупције садржан је и одговор да ли сам ја у праву или не. Јасно је назначено да она не сме да има послове са Градом Чачком ни по каквом основу док је одборница – навела је Виолета Марковић.

Указала је и на чињеницу коју је одборница Шутић прећутала.

"Па ето сазнали смо и да је Неда Шутић уписана као одговорно лице у Удружењу грађана које се зове „Центар за изучавање екологије и археологије  Чачак“ које је на конкурсу за удружења грађана добило из буџета Града Чачка 200.000 динара. И то није све. И то Удружење грађана регистровано је на адресу Основне школе у Прељини у којој Шутићка ради и на чијој адреси је уписана и њена приватна фирма. Признајем да ми је тешко да повежем екологију и археологију којима се ово удружење бави, али ми је лако да повежем да све чиме Неда управља има једну адресу – Основна школа у Прељини.  Ево сад питам и директора школе у Прељини, Шутићкиног страначког друга, колико правних лица је регистровано на адреси школе, колико су он као директор и Школски одбор издали пословног простора и којим закупцима и да ли је у складу са Законом о образовању. И питам га зашто коначно не скупи мало храбрости и нешто од тога не региструје на своје име”, каже Виолета Марковић.