Народна странка

Народна странка Ваљево: Девет година без улагања у град

Народна странка Ваљево: Девет година без улагања у град

Народна странка Ваљево истиче да за време власти Српске напредне странке од 2012. године до данас у Ваљево није дошла ниједна страна инвестиција, а да је положај грађана и, нарочито, сељака све лошији.
 
“Девет година у Ваљево није дошла ниједна страна инвестиција. Али, зато има на обиље лоповлука, куповине радних места и диплома и бројних афера попут 'Крушика' и пројекта 'Невидљива деца'. Градоначелник који се за све време трајања пандемије није обратио грађанима, није сазвао ниједну конференцију за медије или издао саопштење, осећа потребу да се обрати поводом посете опозиционих политичара Ваљеву. Свака част, градоначелниче! Вирите у туђе двориште, а у свом за годину дана нисте ништа”, наводи одбор у Ваљеву.

Ваљевски одбор истиче да градоначелник Лазар Гојковић, који има диплому кошаркашког тренера, од како је дошао на власт није успео да на терен изнад Здрављака на Пећини постави кошеве, нити санира рупе по граду настале прошле године,

“Обећавате долазак немачке фирме 'Бизерба', која ће по званичним подацима са сајта Министарства привреде у следећој години запослити три радника, а у 2023. још 28 и тако до 2027, када ће имати 305 радника! Да ли ће то компензовати 1 000 отпуштених радника само у овој години? А за то сте поклонили грађевинско земљиште и читаву инфраструктуру, задужили Ваљево и фирми 'Бизерба' ћемо додатно платити 15 хиљада евра по сваком радном месту”, наводи се у саопштењу одбора Народне странке у Ваљеву.