Народна странка

Народна странка Ваљево: Испод брзе саобраћајнице Иверак – Лајковац пролази цевовод

Народна странка Ваљево: Испод брзе саобраћајнице Иверак – Лајковац пролази цевовод

"Да ли је тачна информација да испод једног дела брзе саобраћајнице Иверак-Лајковац, која је у изградњи, пролази цевовод од бране Стубо-Ровни до Лајковца и Лазаревца? Уколико је то тачно, да ли ће радови бити настављени, да ли је то безбедно, ако није, ко ће бити одговоран", пита председник ГрО Народне странке Ваљево Милош Миливојевић.
 
Он је ваљевској власти поручио да "престане да монолжи и да прича са микрофонима и имагинарним саговорницима", јер је време да почне да разовара са њима и другим опозиционим партијама у граду.
 
"Ваљевска лађа, која је насукана већ осам месеци, је међу најслабијим карикама ове напредњачке флоте. Формално имају капетана, али лађом управљају официри доведени из других места. Осам месеци, од доласка нове власти, у нашем граду ни камен није померен", речено је на конференцији за новинаре.

Председник ваљевског одбора Народне странке је навео неколико погрешних одлука и потеза градске власти и јавних функционера, а за то неће сносити никакву одговорност јер, како је рекао, за њих не постоје морална начела.
 
"Грађане Ваљева измештање далековода, који је на траси саобраћајнице у привредној зони, коштаће око 11 милиона динара, и за тај погрешан пројекат нико неће одговарати. Разлог за то што су одговорност, морална начела и савест одавно на дну лествице вредности је то што се последњих година промовишу спремност на муљање, застрашивање, уцењивање, подмићивање, чак и премлаћивање. И то су вредности које вам гарантују добар рејтинг у Српској напредној странци која таквима обезбеђује статус, положај и добре позиције. Да су морална начела водиља за оне који су на власти и који обављају јавну функцију, онда би људи који су радили на пројекту Невидљива деца, а против којих је поднета кривична пријава, бар поднели оставку. Не говорим о њиховој кривици, то ће суд оценити, али говорим о моралним начелима. Ако нису хтели да поднесу оставку, могли су да замрзну функцију до окончања судског поступка. Да су морална начела водиља за градско руководство онда би био расписан конкурс за начелника Градске управе, а не да се вршиоцу дужности начелника продужава статус још четири месеца. Није против закона, али није ни морално", сматра председник ГрО.

 
Једна од погрешних одлука ваљевске власт је и куповина још једне парцеле у привредној зони. 

"Према нашим незваничним информацијама, плаћена је 23 посто више него досада откупљено земљиште за привредну зону које је такође било преплаћено. Да ли ће та одлука утицати на пореска задужења грађана који у том делу града имају парцеле", упитао је надлежне Миливојевић.
 
Према његовим речима о томе да на овој ваљевској лађи не функционише све како треба говори и недавна посета председника Србије Александра Вучића, који је у Дивцима обишао радове на брзој саобраћајници Иверак-Лајковац.
 
"Том посетом Александар Вучић је пренео две поруке: једна је за јавност, а то је да долази неки немачки инвеститор, а друга је упућена ваљевском руководству, која отприлике гласи – шта радите бре, јер морам све ја да урадим?" навео је  председник одбора Милош Миливојевић.