Народна странка

Народна странка Сомбор: Уједињењем истинске опозиције у граду до уклањања накарадне локалне власти

Народна странка Сомбор: Уједињењем истинске опозиције у граду до уклањања накарадне локалне власти

Састанак представника истинске демократске опозиције Сомбора, одржан прошле седмице у нашем граду на иницијативу Народне странке, потпуно је збунио напредњаке и њихове сателите, који већ данима не реагују и не знају шта да одговоре тим поводом, док је код грађана демократске оријентације пробудио наду и велико охрабрење да је овај однарођени режим, до даске оголео у корупцији и бахаћењу, напокон могуће отерати у историју, где му је и место.

Демократска опозиција Сомбора, коју чине пре свега, Народна странка, Демократска странка, Странка слободе и правде, Покрет за преокрет и Демократска заједница војвођанских Мађара, схвата да је напредњаке могуће улонити са власти једино удруженим деловањем свих прогресивних снага и стога, није затворена за остале странке и групације, као и удружења грађана, који у свом досадашњем деловању нису колаборирали са СНС-овцима. 

Демократска опозиција Сомбора зна да је сваки нови дан ове власти још један дан понижења грађана, њиховог осиромашења, бахатости и осионости полуинтелигената на позицијама, уграђивања у јавним набавкама, лажних диплома, распродаје природних богатства само да се опстане „у седлу“, политичког волунтаризма, свега онога што не пристоји европској држави и народу у 21. веку. Стога ће Народна странка, заједно са осталим демократски оријентисаним партијама у Сомбору, учинити све да до коначног договора о заједничком изласку на изборе дође, не стављајући у први план изборне квоте, носиоце листа, расподелу мандата, и сл. уверена да је први и најважнији циљ – уклањање напредњака са власти.

Након тога, требаће изузетне енергије и снаге да се све разрушено и похарано доведе у пристојно стање, да институције профункционишу, и да се организује друштво у којем неће о свему одлучивати један једини човек, јер ту је реч о тоталитаризму, ма како он био заогрнут у „демократско рухо“. 

Народна странка стога, позива све слободномислеће грађане да нам се придруже у заједничком фронту против овог зла које нас походи ево, скоро већ деценију, да га скинемо са народне грбаче. 

Народна странка Сомбор