Народна странка

Народна странка Сомбор: За ботове 80 милиона динара из градског буџета, а за школарце - ништа

Народна странка Сомбор: За ботове 80 милиона динара из градског буџета, а за школарце - ништа

Према незваничним подацима у Сомбору има око 140 ботова СНС-а. Ако  сваки од њих прима само минималац, са порезима и доприносима, минимални годишњи трошак буџета је око 84 милиона динара наших пара, док у локалним финансијама наводно, нема простора да прваци добију бесплатне уџбенике, јер је 20 пута мањи износ тобоже „превелики“ притисак на буџет града.  

За ботове нису важне дипломе ни биграфије важне, није важно ни радно искуство нити знање, важно је бити послушни роб и беспоговорно извршавати добијене задатке. Док деца вредно уче, а многи академски грађани годинама седе на бироу са већ пожутелим дипломама, ботови им отимају радна места и будућност. 

Ботови у неким државним предузећима у Сомбору месечно зарађују чак и до 80 000 динара за писање наручених коментара. Поражавајућа је чињеница да је рад страначких послушника уноснији и плаћенији од посла лекара, наставника, инжењера... 

Народна странка Сомбор обећава да ће ускоро доћи до комплетног списка имена људи који се крију иза тих лажних профила и „никнејмова“, јер сваки члан и шеф тима има име и презиме, а имају и они вечити самозвани, политички активисти, који им ревносно пружају своје услуге у страху да не изгубе радна места у државним фирмама. Ето, зато, поштовани Сомборци – реваншизам и лустрација! Има да врате сваки украдени динар из буџета града!

Шта је све могло за 80 милиона?

Под претпоставком да комплет уџеника за једног првака стаје око 7 000 динара, а њих на подручју Града Сомбора има 635, замислите само колико комплета се могло купити уместо да се награде ботови за лагање, денунцирање, вређање... Колико се могло исплатити путних трошкова ученицима путницима, колико ужина, колико екскурзија, настава у природи... 

Поштовани суграђани, позивамо Вас да дате идеје и предлоге о томе - како се све могло и може утрошити више од 80 милиона динара из градског буџета, колико нас годишње коштају сомборски ботови. 

Народна странка Сомбор