Народна странка

Народна станка Раковица: Малтретирање грађана у Полицијској станици

Народна станка Раковица: Малтретирање грађана у Полицијској станици

У врелим јунским данима поново смо жртве и сведоци неспособности Полицијске станице у Раковици која не може да извршава поверене јој послове са грађанством на издавању саобраћајних, личних и путних исправа. Ова станица налази се на рубном делу територије oпштине Раковица, тако да је ближа и житељима великих насеља са територија суседних општина. Становници Церака, Жаркова, Железника, па и Бањице,  долазе у Раковицу да реше проблеме са личним картама, пасошима, возачким и саобраћајним дозволама.

Али, Полицијска станица Раковица није оспособљена да у мањем обиму пружи одговарајућу услугу ни својим становницима, а камоли становницима суседних општина. Уз све то, чини се да је на делу опструкција службеника и њихових претпостављених, који просто уживају у мрцварењу грађана на убиственим температурама ваздуха. Сву технику су оставили по страни, и попут приватних банака деведесетих година издају некакве бројеве, за које нико не може да каже када ће бити прозвани са шалтера.

Пријем и издавање докумената вештачки су успорени, опструирани и проређени. Радом Министарства унутрашњих послова управља  компромитовани политичар који није забележио било какве резултате на претходним функцијама. Овакав непрофесионални, бахати и деструктивни однос према грађанима забележен је и у другим станицама на територији Београда.

За овакву срамоту и малтретирање грађана одговорни су министар, државни секретари и начелници у поменутом министарству. Један од државних секретара у овом министарству је и Ресничанин Милосав Миличковић. Грађани се са правом питају зар и поред чињенице да је државни секретар са територије њихове општине, они трпе оваква малтретирања и шиканирања са бројевима, врућинама, опструкцијом и нерадом администрације у полицији?

Али, државни секретар има важнија посла, он дели флашице са водом у забрањеној функционерској кампањи. Можда баш оним становницима Раковице који су падали после десет и више сати стајања у редовима пред станицама.

Народна странка Раковица обећава да ће Полицијска станица у Раковици добити способно руководство, обучене службенике, административну технику, као и да ће свака деструкција и опструкција на штету грађана бити службено процесуирана.

Народна странка Раковица