Народна странка

Народна странка Пожаревац: Запошљавање у јавном сектору само са СНС чланском картом

Народна странка Пожаревац: Запошљавање у јавном сектору само са СНС чланском картом

Упркос чињеници да је Јавно предузеће Топлификација Пожаревац испоштовало законом предвиђене норме и одговорило на допис упућен од стране градског одбора Народне странке Пожаревац, у вези са бројем радника у овом правном субјекту на чему свакако би могли бити захвални, морамо нагласити чињеницу да подаци који су нам достављени од стране овог Јавног предузећа су се односили само на 2021. годину. С тим у вези Градски одбор Народне странке Пожаревац упутио је нови допис с обзиром на то да је очигледно да руководство овог предузећа није у потпуности схватило наш захтев и доставило нам податке од јавног значаја у вези са запошљавањем у овом правном субјекту за период који смо у допису и захтевали. Наиме захтевани подаци односили су се на 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 годину и то са свим променама током тог периода.

Наши грађани упознати су са чињеницом да спровођење рационализације запослених у јавном сектору како у нашем граду, тако и у Републици Србији, на основу закона из 2016. и 2017. год, је било најављено смањење запослених у јавном сектору, међутим то је очигледно остало само мртво слово на папиру, а судећи према ситуацији у јавном сектору најчешћа су запошљавања по партијској припадности.

Ова лица најчешће су ангажована по различитим основама као на пример: уговори о привремено-повременим пословима, уговори о делу или преко омладинских задруга. Услед такве ситуације све већи број младих људи напушта град или се у њега не враћа након студирања, а све због нелојалне конкуренције на тржишту рада.

На све ова дешавања актуелна власт Пожаревца окреће главу на другу страну, као и сам градоначелник те се овом приликом намеће питање да ли је упознат као председавајући Градског већа са ситуацијом приликом запошљавања у јавним предузећима и градској управи или је уверен да је једина референца за добијање посла у истим чланска карта странке.

Због свега предходно наведеног Градски одбор Народне странке Пожаревац обратио се са новим дописом ЈП „Топлификација“ Пожаревац са захтевом за достављање информација о броју запослених, а након спроведене рационализације 2017.  године.

Народна странка Пожаревац