Народна странка

Народна странка Петровац на Млави: Свечана седница и лажна обећања за Дан општине

Народна странка Петровац на Млави: Свечана седница и лажна обећања за Дан општине

Дан општине Петровац на Млави обележен је свечаном седницом. Председник општине је у свом поздравном говору, поред осталих хвалоспева, истакао како је "велика радост када једна мала општина има пријатеља као што је министар Ружић". Да ли је ове речи изговорио представник оне политичке партије која је прво учествовала у власти са СПС-ом на локалном нивоу као мањински коалициони партнер, па је онда сама већински формирала власт не желевши ни да чује за коалициону власт са социјалистима? Када се ни по цену отвореног сукоба није слушала централа странке у Београду, а дојучерашњи партнери у власти развлачили по средствима јавног информисања и судовима? Претње, увреде, прозивке, оптужбе... А онда са "пријатељима" у нову коалицију. Што је много - много је.

Дежурни душебрижници би рекли да је тада у питању била лична нетрпељивост, а не сукоб на политичкој основи. Међутим, поставља се питање где је била та нетрпељивост када је актуелни председник о пштине био председник Скупштине. Само на овим нашим просторима тзв. политички интерес служи као оправдање за све оно неморално, лицемерно, непоштено, непристојно, нечасно.

Све зависи од разлога доласка на политичку функцију власти - чињење ради општег добра, или личне користи. Степен толеранције суштинске промене политичког става на рачун личног интегритета није исти у оба случаја. Сваки политичар може да поднесе оставку оног тренутка када процени да су актуелна дешавања у супротности са оним што заступа и за шта се бори. То међутим подразумева постојање одређених позитивних карактерних особина. Прагматизам, сналажљивост, проницљивост или - превртљивост, дволичност, лицемерност? Зависи кога питате. Ако су вам сви добри - то није политика.

Интересантно је да ни у једном извештавању са обележавања Дана општине није поменут заменик председника Скупштине општине, а који је судећи по фотографијама са поменутог скупа био "регуларни" део одбора за дочек. Зашто се на прослави није појавио ниједан министар или бар неки високи функционер из владајуће партије? Да ли је ова нова верзија тренутног мањинског коалиционог партнера, који по ко зна који пут покушава да се реши свог политичког наслеђа, прихватљивија за "сарадњу"? Политичка партија која је са респиратора поново укључена у локалну власт - збијање редова или почетак борбе за опстанак?

Актуелном министру просвете, науке и технолошког развоја би се више исплатило да је обишао неку школу на подручју наше општине и на тај начин ову посету учинио делимично "радном", него што је послужио као "покриће" неважности своје партије на локалном нивоу.

Народна странка Петровац на Млави