Народна странка

Народна странка Параћин: Поставите коначно директоре у јавним предузећима који испуњавају законске услове

Народна странка Параћин: Поставите коначно директоре у јавним предузећима који испуњавају законске услове

У Параћину је тренутно на снази незнање, дилентатизам, а неки би, чак, рекли и безобразлук невиђених размера. Наиме, од силних предизборних обећања Параћинцима није испуњено ниједно, али су зато добили три нестручна директора у три најважнија јавна предузећа који су, последично, довели град до ивице колапса. Али то није све! Будући да ова лица не испуњавају законом предвиђене услове да буду директори јавних предузећа, по истеку в.д. мандата локални напредњаци их само заротирају, па в.д. директор једног јавног предузећа постаје в.д. директор другог јавног предузећа. Али да кренемо редом...

ЈКП Параћин је у 2019. години званично проглашено за најбоље јавно предузеће у Србији. По доласку напредњачке власти дошло је и до смене дотадашњег директора и на чело ЈКП-а се поставља извесни Драган Аксентијевић, који ће остати упамћен по томе што се прве две недеље свог в.д. мандата уопште није појављивао на послу, те су му опозицини одборници на крају цртали пут до посла, али и по томе што је срозао ово јавно предузеће до те мере да је град почео да личи на депонију, са могућношћу да се претвори у легло заразе. Саму фирму је гурнуо у вишемилионске губитке, да су се морали дизати кредити не би ли се радницима исплатиле плате.

Елем, у октобру прошле године поменутом Аксентијевићу истиче в.д. мандат, он бива смењен и као „утешну награду“ добија функцију помоћника председника општине, а на његово место долази Марко Јеленић, „врстан“ експерт, коме је истекао мандат в.д. директора у ЈП „Дирекција за изградњу“. Иначе, Јеленић се није прославио као в.д. директор „Дирекције за изградњу“, будући да је за време његовог директоровања и ово предузеће постало вишемилионски губиташ, а остаће упамћен и по томе што су се у финансијским билансима кредити исказивали као приходи, остварени губитак се правдао лошом наплатом потраживања, али и по чињењу кривичног дела пробијањем позиција у финансијском плану и програму.

ЈП „Водовод“ је тек посебна прича. Додуше, у овом јавном предузећу је најкасније дошло до смене директора након доласка напредњачке власти у Параћину, крајем децембра 2020. године, али зато на место в.д. директора долази Александар Радивојевић, човек за кога цео град зна да му је отац купио директорско место за „тричавих“ 16.000 евра. Иначе, Радивојевић је за време свог мандата успео да тражи провизију од једног свог добављача, због чега је био издат и налог за његово хапшење, али је то било стопирано у последњем моменту са самог државног врха. Њему је истекао мандат пре месец дана, те је због тога и смењен на јучерашњој седници Скупштине општине, а на место в.д. директора се поставља већ поменути Аксентијевић, првобитни в.д. директор ЈКП Параћин након доласка напредњака на власт.

Остаје само да се пита – Па добро људи, да ли сте ви нормални?!

Народна странка Параћин