Народна странка

Народна странка Палилула: Обмана и последњи дани у руководству општине

Народна странка Палилула: Обмана и последњи дани у руководству општине

Поводом актуелних дешавања у најужем руководству београдске општине Палилула односно лишавања слободе сада већ бившег председника општине Александра Јовичића који је осумњичен за незаконито поступање и омогућавање нелегалних грађевинских радова, као и његово пуштање да се брани са слободе, ОО Народне странке Палилула упозорава јавност и грађане Палилуле да све ово  није утицало на даљи рад општинског руководства, које је очигледно оденуло ново рухо и наставило са старом праксом.

У претходним обраћањима упозоравали смо јавност и грађане Палилуле на несавестан рад и ненаменско трошење јавних средстава и захтевали смену тадашњег општинског руководства.

Последња дешавања у општини Палилула, односно привођење бившег председника општине представљају обману јавности.

Наиме, на седници Скупштине општине Палилула у Београду, 30. јуна 2021. године једногласно је прихваћена оставка Александра Јовичића на којој су разрешени дужности и заменик председника општине, Дарко Пауновић, као и чланови општинског већа, што представља и законску процедуру у случају да председник општине поднесе оставку.

На седници Скупштине општине одржане 26. јула 2021. године именовано је ново општинско руководство где је за председника општине изабран Мирослав Ивановић, члан СНС. Такође, на истој седници именован је нови стари заменик председника општине, Дарко Пауновић, иначе кум и близак пријатељ смењеног Јовичића. Наведени Пауновић је приликом именовања за први мандат био члан СРС, да би у међувремену, приликом договора Вучића и Шапића о коалиционом деловању, приступио СПАС - у и постао председник СПАС - а за Палилулу.

ОО Народне странке Палилуле сматра да је најављена борба власти против корупције и криминала на територији општине Палилула, најобичнија фарса, те да су извршене само козметичке промене са циљем обмањивања грађана  наводним функционисањем правне државе и институција.

Управо ово именовање новог  општинског руководства као и именовање новог старог заменика председника општине, кума, пријатеља и најближег сарадника смењеног Александра Јовичића, књишки је пример кронизма, појаве која се одликује пристрасношћу при додели послова и осталих погодности пријатељима или провереним колегама.

ОО Народне странке Палилуле сматра да су поменуте негативне појаве уклучујући и непотизам дубоко укорењене не само у општини Палилула, већ и у свим осталим општинама где су на власти кадрови СНС-а и њихови коалициони партнери. Сматрамо да ова власт не може да покрене никакве битне промене, већ само њиховом сменом може доћи до битних промена и изградње институција и правне државе које су у овом моменту потпуно урушене и уништене.

Народна странка Палилула