Народна странка

Народна странка Раковица: Миљаковцу 3 две сијалице и тротоарчић

Народна странка Раковица: Миљаковцу 3 две сијалице и тротоарчић

Више од девет година Српска напредна странка обмањује грађане Раковице лажним обећањима. Типичан и очигледан пример представљају становници насеља Миљаковац 3. Ово насеље новијег је датума, куће су ницале стихијски, а свака власт се изнова сусретала са проблемима ових људи, јер њима је потребно скоро све да би имали услове какве имају други житељи Раковице.

Мало тога је урађено, а у последњих девет година као да је све стало, осим лажних обећања превртљивих напредњака. У поменутом периоду злогласне владавине СНС, постављене су две сијалице на аутобуској окретници, бетонирана је стаза кроз шуму у дужини од 100 метара и изграђено је 50 метара тротоара. Вероватно би и клупице биле префарбане да су којим случајем изградили макар један паркић за децу.

У некадашњем Удружењу грађана Миљаковца 3, које је својевремено изнело вредне пројекте за ово насеље, истичу да је ситуација најсложенија по питању комуналне инфраструктуре и саобраћаја, јер је, како кажу, план генералне регулације урађен тек након што је већи број објеката завршен, а многи од изграђених објеката налазе се управо на трасама саобраћајница.

Са изградњом канализације касни се више од три године, јер пројектна документација није била спремна. Неспособна општинска власт долази само пред изборе да би давала лажна обећања и сликала се поред скица и табли са пробијеним роковима.

Становници насеља истичу да су препуштени сами себи, да се улице не перу, смеће не односи и не чисти, препуштени су на милост инсектима, корову и штеточинама. Превоз је очајно организован и још горе функционише.

Миљаковчани су изразили жељу и спремност да се прикључе на локални гасовод, по повољним условима и уз гарантовано и уредно снадбевање. Уз канализацију и добру саобраћајну регулативу, што Народна странка већ сада може да им обећа, као и решавање стања комуналног хаоса и других питања, становници овог насеља могли би да рачунају и на све што није толико питање материјалних средстава, већ стручног рада, добре организације и измене одговарајуће правне регулативе.

Народна странка залаже се за могућност сваког грађанина Раковице да ужива своја права, да неометано користи своју имовину и своја добра, да као порески обвезник остварује права каква имају други становници општине.

За почетак, потребно је сменити неспособну и корумпирану градску и општинску власт, које средства грађана трпају у своје џепове, уместо да их користе за побољшање квалитета живота свих својих грађана.  Тај услов свих услова потребно је што пре остварити, јер нерад, незаинтересованост и некомпетентност садашњих властодржаца свакодневно ће причињавати све већу штету.

 

Општински одбор Народне странке Раковица