Народна странка

Народна странка Нови Београд: Подршка закупцима тезги

Народна странка Нови Београд: Подршка закупцима тезги

Јучерашњи видео снимак који се брзо проширио друштвеним мрежамa, у којем скромна старија пензионерка из Новог Београда објашњава своју тескобу и муку ако се оствари најављено уклањање пијачних тезги постављених у новобеоградским блоковима, које њој и осталим пензионерима са јако скромним пензијама омогућавају лакше преживљавање, оставља равнодушним само незаинтересоване самозадовољне и бахате представнике новобеоградске општинске власти.

Наиме, према некој наводној одлуци, донетој у јулу ове године, одлучено је да је постављање пијачних тезги у новобеоградским блоковима 21, 23, 29, 37, 70 и 45 потребно ускладити са новодонетим планом њиховог постављања и усклађивања са градским прописима, те их ради тога треба уклонити са досадашњих блоковских простора.

То су иначе делови блокова поред већих маркета где грађани дуги низ година набављају  пијачну робу од продаваца које познају годинама и код којих могу да купују и плаћају на одложени рок, док не добију своје мале пензије.

Поносна суграђанка са снимка наводи и да јој продавци понекад дају и бесплатно своју робу, али она из поштовања према њиховом раду то није прихватала.

Беспотребним уклањањем ових тезги, оштећени ће бити и продавци који на овај начин себи и својим породицама обезбеђују приходе за живот.

Тврдње новобеоградских општинара да је општина покушавала још од 2015. године да спречи доношење овог плана, још једном показују сву јаловост и нерад, и дан-данас актуелног, председника општине Александра Шапића, који тиме поново покушава да са себе скине било какву одговорност и остане на новотрасираном путу водећег полтрона председника Александра Вучића и његовог потенцијалног кандидата за градоначелника.

Из тих разлога, становницима ових блокова, који су због заштите својих права на рад покренули петицију за промену општинске одлуке, његови општински сарадници су предложили да ову петицију покрену код градских власти, како би пребацили проблем другом, уз упозорење и претњу да никако не покушају да искажу своју жељу за протестом испред општине, јер би у том случају могло бити много горе по њих.

Шта би то горе могло да буде од губитка њиховог посла, нису поменули, али знајући којим се средствима власт све служи, можда није тешко ни наслутити.

Народна странка и њен новобеоградски одбор снажно подржавају захтеве грађана да остану при својим захтевима да се срамна општинска одлука промени и укине, а председнику општине Александру Шапићу поручује да престане да свој вишегодишњи нерад и немар пребацује на терет грађана.

За своје грађане се треба борити, помагати им и штитити их од бесмислених и неразумних градских иницијатива и одлука.
Парафразираћемо његову изјаву и поручити – можда ће њему требати Новобеограђани, али он Новобеограђанима више не треба!

 

Општински одбор Народне странке Нови Београд