Народна странка

Радаковић (Нови Београд): Одбрана од играча више

Радаковић (Нови Београд): Одбрана од играча више

Прошлонедељна изјава Александра Шапића, о Вучићевој “историјској улози и значају за цео српски народ, који ће га због стварања војно и економски снажне, стабилне и геополитички мудро позициониране Србије памтити, јер је данас он „више потребан Србији него Србија њему”, изненадила је само недовољно заинтересоване и необавештене посматраче политичких збивања у Србији и превсходно у Београду.

Маневар Александра Шапића, актуелног председника Општине Нови Београд и однедавно високо рангираног  члана СНС, и његово препливавање у екипу председника државе, потпуно је оголио досадашње вишегодишње понашање бившег ватерполисте и његово ћутање и  слегање раменима за све незаконите радње актуелне београдске власти. Из тог разлога је напред наведеном изјавом, узео активно учешће на новоотвореном “кастингу” напредњака за најистакнутијег ласкавца и полтрона, а све ради испуњења своје неостварене жеље и коначне могућности да се домогне места, за које сам себе сматра способним, градоначелника Београда.

Бивши ватерполиста верује да ће са тог високог места моћи много лакше да заврши своју нелегално започету надоградњу виле на Бежанијској коси, али и да настави са досадашњим обећањима да ће срушити нелегалне викендице на новобеоградском савском насипу, које као општинар због ненадлежности није могао.

Поред тога, нада се да ће имати могућност да и даље настави шефова празна обећања да ће спречити дивљу градњу по Врачару и централним београдским општинама које за последицу имају рушење зграда , да ће изградити канализацију на левој обали Дунава, да ће коначно затворити  еколошку бомбу - депонију у Винчи.

Истовремено, прихватиће обавезу да се темељно и стручно урбанизује Кошутњак, додуше сечом великог броја стабала, да се “пробуши” Калемегдан за градњу такозване гондоле и коначно да се сруши “ругло Новог Београда” – Стари савски мост који, по њему, нема никакву културну нити историјску вредност. Све ово његов претходник и такође страначки прелетач Горан Весић није успео да доврши и убеди грађане ни Новог а ни старог Београда у исправност ових подухвата, већ је, напротив, изазвао њихово велико огорчење и бес.

Као награду за овако планиран свој будући допринос, по мишљењу великог броја Београђана, ружењу Града, бивши ватерполиста је поред политичке функције, већ добио и обећање председника странке и државе да ће његов новоформирани ватерполо тим из Новог Београда добити вишемилионски буџет у еврима и организацију европског такмичења. Заузврат, Шапићев потпис на наведене “пројекте” ослободиће од одговорности досадашњу градску страначку гарнитуру и њиховог покровитеља Вучића, који су о њему тек однедавно изградили лепо мишљење и примили га у своје редове иако су га донедавно називали погрдним именима, па и лоповом.

Међутим, за похвалу и лепу реч од свог шефа он ће прихватити и прогутати све што се стави пред њега, без обзира на последице.

Народна Странка и њен новобеоградски одбор позивају грађане да не наседају на провидни маневар два Александра, Вучића и Шапића, о светлој будућности Београда, већ да својим јасним и недвосмисленим одговором обојици ставе до знања да су прозрели њихове јефтине калкулације и обећања.

Ватерполо речником речено: Шапић је ушао у игру да одигра последњи напад, омогућио је свом тиму и играча више, али ће наша одбрана одиграти чврсто и сложно, сачувати предност у играчком квалитету и на крају победити.

Народна странка обећава да ће након победе, када се изборна утакмица заврши, оба Александра имати право на РЕВАНШ-изам.   

Дајемо реч!    

 

Срђан Радаковић
члан Градског одбора Народне странке Београд и општинског одбора Нови Београд