Народна странка

Народна странка Лесковац: Шта промовише Роштиљијада ?

Народна странка Лесковац: Шта промовише Роштиљијада ?

Док данима уназад слушамо апеле чланова Кризног штаба како се треба вакцинисати, како број оболелих из дана у дан расте, како нас од септембра очекује трећи талас вируса корона, за то време владајућа коалиција са СНС-ом на челу и великим вођом организује митинге широм Србије, а при том у неким градовима у те сврхе и злоупотребљава децу. Тако је и у Лесковцу организована “Роштиљијада” где се очекује око 500.000 посетилаца.

Градски одбор Народне странке је пре месец дана апеловао да се и ове године Роштиљијада одложи, али овај апел није дошао до властодржаца па је неки други интерес стављен изнад  интереса грађана.

И док недељу дана слушамо градоначелника на конференцијама за новинаре како Роштиљијаде неће бити ако се не добије дозвола “одозго”, како је њима здравље грађана најбитније, за то време су се увелико снимали рекламни спотови извођача који су најављени, док Туристичка организација промовише поменуту манифестацију. За викенд се монтирају штандови и наравно ограда виско 2 метра која би требало да служи за одвајање непослушних (невакцинисаних) грађана од осталих. И, гле чуда, одобрење стиже у 15.00 часова на дан отварања манифестације и опшенародно весеље може да почне.

Народна странка Лесковац пита градоначелника, директора ТОЛ-а и директора Болнице ко ће бити одговоран ако дође до повећања броја оболелих. Да ли ће опет грађани бити криви као до сада? Да ли заиста мислите да ће то одобрење које је стигло да вас ослободи одговорности. Ако вам је заиста битније здравље грађана, зашто нисте и ове године одложоли Роштиљијаду? Зашто су редари (поједини млађи од 18 година) који су ангажовани на “огради” јуче пустали своје пријатеље, познанике да улазе слободно? Да ли се држала дистанца? Да ли су се носиле маске?

Ко је донео одлуку да правоснажно осуђивана певачица отвара Роштиљијаду? Колико тачно грађани Лесковца плаћају све извођаче? Зашто се толики новац даје њима док нам се деца лече СМС порукама и донацијама, док цене дивљају, а грађани све теже и теже живе.

Треба ли да вас подсетимо колико је отежан рад хитне помоћи, да до неких улаза и не може да се приђе!

Ако сте већ одлучили да Роштиљијаде буде, зашто бар трећину новца нисте дали младим Лесковачким рок групама и осталим талентима, а да остатак уплатите у добротворне сврхе него сте ангажовали Цецу и остале ?

Народна странка Лесковац обећава грађанима кад се промени ова бахата власт, да ће Роштиљијади вратити стари сјај, да ће то бити манифестација која ће пре свега промовисати специјалитете Лесковачког роштиља и сам Лесковац на најкултурнији начин. Да ли ће Роштиљијада остати у центру или бити премештана на другу локацију одлучиће само грађани Лесковца.

Народна странка Лесковац