Народна странка

Народна странка Лесковац и Бојник: Двеста милиона за Агрозону, а од радова само табла

Народна странка Лесковац и Бојник: Двеста милиона за Агрозону, а од радова само табла

Председник Општинског одбора Народне странке Бојник Аца Јовановић као један од два највећа проблема у Бојнику оценио је изградњу Агрозоне, односно Индустријске зоне код села Косанчић.

„Та Индустријска зона је коштала око 200 милиона динара. Република је дала нешто преко милион евра, а општина Бојник око 400.000 евра. Та помпезно најаваљивана зона, данас има само таблу која говори о томе да је ту неко нешто градио. Потрошена су силна средства, а две године након изградње нема ни говора о неком инвеститору који би ту дошао и покренуо свој бизнис.“

Други велики проблем је депонија крај села Придворица, сматра Јовановић и каже да се ту не ради о класичној дивљој депонији.

„Депонија није мала, то је простор више од неких пола хектара и утиче на пољопривреду околних села као што су Ђинђуша, Лапотинце, Зелетово, Стубли, Косанчићу, па и Бојнику. Локална власт у Бојнику користи ту депонију као да је званична, јер отпад који прикупља бојничко комунално предузеће уместо да заврши на депонији Жељковац, завршава овде. Тачније, они један камион одвезу у Жељковац, па два овде и обрнуто, како би мање плаћали.“

Председник ГрО Народне странке Лесковац Јовица Станковић позвао је организаторе Роштиљијаде да још једном размисле о одржавању ове манифестације.

„Роштиљијада је наш бренд, манифестација која има одређен ниво и која окупља велики број посетила. Управо то може да буде проблем, јер пандемија короне није прошлост. Иако је број оболелих знатно смањен, али је корона и даље ту међу нама. На „Роштиљијади“ не можете да направите физичку дистанцу, да се придржавате епидемиолошких препорука и може се лако догодити да због ове манифестације не дође до повећања броја оболелих у септембру. Зато позивамо организаторе да добро размисле да ли треба одржати „Роштиљијаду“ ове године, или је опет одложити као што је био случај у 2020”, поручио је Станковић.