Народна странка

Народна странка Лазаревац: Лажно обећање Весића о три бунара воде

Народна странка Лазаревац: Лажно обећање Весића о три бунара воде

Одговорни људи који обављају јавне функције, по правилу се труде да у јавним наступима дају реална обећања која се у одређеном року треба да испуне. Тако би требало да буде.

Међутим, 3. августа 2021.године, неколико сати пре почетка протеста опозиције у Лазаревцу („Лазаревац жедан воде и слободе"), заменик градоначелника Горан Весић изјавио је за лазаревачке локалне новине у присуству општинског руководства, који су након тога то понављали као мантру, да ће за само 60 дана ископати три бунара и обезбедити  30 литара воде  који су неопходни за стабилизацију водоснабдевања.

То се, наравно, није десило. Боље би било што се нас тиче (говоримо у име суграђана), да је уместо покретне канцеларије изнајмио бушилицу и са енергијом коју видљиво поседује, прионуо на посао, избушио бунаре и одржао обећање. Овако смо добили још једну посету неки дан, где је број бунара попео на пет, али сва срећа није је временски орочио. Што би рекли другари у крају, добићемо бунаре ,,на бићеш“. Сва срећа што поливање тренирамо годинама, па се у њему можемо такмичити на државном првенству многих српских градова, где би вероватно узели неку од медаља. Ту наша сарадња са господином замеником није завршена, јер обилазећи општине, претпостављамо, низ ће достићи и број седам математичком прогресијом. Чудна је околност да се у граду није обрео градоначелник који је добар део свог живота провео са нама као суграђанин, вероватно јер је одговоран и неће да лаже, него се господин Канцеларија у брзини, колико је стигао, очешао о нас, додао гас и нестао у облаку прашине из недовршеног градског парка, где је за своје чланство држао конференцију. Није објавио да долази, јер било би ту свакаквих питања. Елем не добисмо бунаре.

Ово лето памтићемо као лето високих рачуна за струју (јер нам ноћна јефтинија тарифа није била доступна), лончарења, нервозе када знојави дођете кући и затекнете суву славину. Лето лажних обећања енергичног господина који на јавној фунцији не зна за реч "ОДГОВОРНОСТ", али су му пуна уста обећања далеко од људи са почетка текста. 

Народна странка Лазаревац