Народна странка

Народна странка Крушевац: Вербални напади Градског одбора СНС-а

Народна странка Крушевац: Вербални напади Градског одбора СНС-а

Одговор Народне странке Крушевац на саопштење СНС одбора у Крушевцу у коме се вербално нападају чланови и функционери Народне странке.

Нисмо сигурни о чему се у саопштењеу ради, да ли је ово можда бачена нека нова „Лазарева клетва“ на Народну странку у Крушевцу или је ово било саопштење Градског одбора СНС Крушевац. Оно у шта смо  сигурни јесте да се по ко зна који пут показало да Српска напредна странка у Крушевцу, на сам помен имена „оног  чије се име не помиње“, а који се не скида са локалних телевизија, реагује врло бурно и агресивно. Признаћете, да то баш и није најнормалнији начин политичке комуникације. Но, то служи њима на част, а то ћемо променити након пада овог режима. Вратићемо културу у политичку комуникацију.

Да се вратимо на ово „поетски надахнуто“ саопштење, скоро па у десетерцу, рекло би се „слепог песника“.

Народна странка у Крушевцу није против изградње града, напротив, поздравља све оно што доприноси побољшању услова живота и стандарда грађана, па тако поздравља и нове вртиће (којих нема) и обновљене школе (којих нема) и „срећне“ раднике (који раде за 250 евра или „обијају“ прагове НСЗ). Нити коме од нас пада на памет да господину Гашићу брани да воли Крушевац, нити своје родно место. Народна странка само не дозвољава да било ко обмањује грађане Крушевца, нити да се било ко кити туђим перјем.  А господин Гашић се у прилогу РТК изгледа баш „загрнуо“ туђим заслугама. 

На питање Народне странке у ком својству „замрзнути“ Гашић иначе директор БИА,  говори о инвестицијама у Крушевцу  и то у првом лицу множине, уместо одговора,  по добром старом обичају, добијамо километарске тираде које све могу стати у пет основних „напредних“ мантри:

• Мантра о 650 милиона евра и „жутим лоповима“. 

• Мантра ми смо изградили, ми смо направили, ми смо запослили...

• Мантра о нерадницима и мрзитељима свега српског

• Мантра Крушевац никада лепши.

• Пре нас „КАМЕНО“ доба, после нас ПОТОП!

На тај начин СНС, гомилом устаљених глупости и неистина покушава затрпати поенту и неугодно питање. А до поенте се долази врло лако, чистом Аристотеловом логиком:

• Директор БИА је нестраначка личност

• Братислав Гашић је директор БИА

Одавде следи  закључак

• Братислав Гашић је нестраначка личност

Дакле, ако је још прастари и славни Аристотел „закључио“ да је директор БИА, Братислав Гашић,  нестраначка личност, у ком својству господин Гашић представља планове развоја града Крушевца? Господин Гашић треба да ради свој посао за који га плаћају грађани Србије, а не да ради посао градоначелнице града Крушевца?  

Какве везе директор БИА може да има са планом развоја једног града у Србији и кредитима које узима тај град? Хоће ли сутра да се хвали и развојем Сурдулице, Ваљева или Кикинде? 

Сматрамо да је градоначелница Крушевца довољно речита и способна да самостално представи својим грађанима план развоја града, па чак да истрпи и критику, без да тражи помоћ „обавештајне службе“. То је једини легитимни и законом прописани начин. Све остало је пуко хвалисање страначких „кошчинара“ и сакупљање јефтиних политичких поена.

Али пошто се већ сам „угурао“ у актуелну тематику града Крушевца,  као шеф „обавештајне службе“ ,вероватно је обавештен на шта је тачно утрошено 490 милиона динара грађана Крушевца. Гледајући реконструисани Трг косовских јунака, не стиче се утисак да су радови коштали 4 милиона евра, па га молимо да објасни по ставкама шта је колико коштало на том тргу. Ето му и прилике да се поново појави на телевизији и говори о граду који воли.

Док се у Српској напредној странци не договоре ко ће грађанима Крушевца да положи рачуне за реконструисани трг, а неко ће морати пре или касније, ми ћемо наставити да инсистирамо на транспарентности трошења средстава из буџета града Крушевца. Инсистираћемо да сваки грађанин Крушевца, може да добије тачну и прецизну информацију, где су утрошене његове паре. Да ли у јавно добро или можда у нечију приватну својину?

Оно на чему Народна странка такође инсистира и инсистираће и у будуће је да свако обавља посао за који је школован, квалификован или плаћен. То је једини пут којим ова земља може изаћи из амбиса у који ју је гурнула ова бахата и нестручна власт. 

У супротном, следи нам још бржи пад.

Народна странка Крушевац