Народна странка

Народна странка Крушевац: Новцем суграђана се сређују дворишта локалних напредњака

Народна странка Крушевац: Новцем суграђана се сређују дворишта локалних напредњака

Народна странка Крушевац је, у осврту на недавну седницу Скупштине града Крушевца, константовала да напредњаци настављају да буџетским средствима финансирају сређивање делова града око приватних поседа људи блиских власти те поручила да ће, уколико дође на власт, преиспитати „прелазак државне имовине у личну својину“

Члан Главног одбора Народне странке Предраг Петронијевић је на конференцији за новинаре казао да је дискусијом на поменутој седници Скупштине Града сама власт признала да буџетска средства користи у сређивање, не града, већ „дворишта локалних СНС функционера“.

"Нашим парама је сређено двориште око приватног ресторана у Пионирском парку. Под изговором усмеравања капиталних инвестиција у парк Багдалино, нашим парама је сређено двориште око приватног ресторана на Багдали. Нашим парама су сређена дворишта око зграде Коцка и хотела Рубин који су исто тако приватна својина. Најбоље парцеле и објекти у самом центру града у власништву државе се претварају у приватне поседе који се такође уређују нашим парама", рекао је Петронијевић.

Петронијевић тврди да се за послове реконструкција школа, путева и другог  ангажују фирме блиске власти, а сумња да се на тај начин вишак новца слива у џепове напредњака.

"Да ли је, драги моји суграђани, вама сумњиво то што једне те исте фирме изводе све ове грађевинске радове по граду? Да ли вам је сумњиво то што се нико осим ових фирми не јавља на тендере, а у тесним су везама са представницима градске власти?" питао је суграђане.

Подсетио је и да је та странка раније упозоравала да је уговор о јавној расвети “штетан”, односно да не доноси добробит граду.

Петронијевић је суграђанима поручио да ће народњаци, уколико дођу на власт, преиспитати начин на који је садашња власт стекла имовину.

"Вратићемо све што је отето, јер ми држимо реч", закључио је он.