Народна странка

Народна странка Крушевац: Успоставићемо демократију и нормалан живот у граду

Народна странка Крушевац: Успоставићемо демократију и нормалан живот у граду

Народна странка Крушевац даје реч својим суграђанима да ћемо по доласку на власт успоставити независни рад институција које треба да буду у служби грађана, а не у служби функционера владајуће странке и вратићемо поверење грађана у исте. Контролисаћемо поштовање закона и успоставићемо независно судство и слободу медија. Увешћемо строго контролисање рада инспекцијских органа .

Одмах након тога, на првом месту биће нам спровођење правде и закона, али и хапшење свих државних руководиоца и службеника из претходне власти за које се докаже да су злоупотребом службеног положаја директно опљачкали државну имовину. 

Потребно је на Републичком нивоу да се измене закони  којима би за таква дела била запрећена вишегодишња тешка робија, и одузимање незаконски стечене имовине оптуженим лицима, али и повезаним лицима са њима…а не да ниједан политичар не одговара за то, као што је увек до сада била пракса. 

Иначе СНС картел је донео закон о пореклу имовине, и представио га народу као борбу са политичким тајкунима, али у суштини, по том њиховом закону је само довољно да такви политички тајкуни само плате већи порез на име опљачканих пара од народа, и они су заштићени од кривичне одговорности . 

Испитаћемо све досадашње приватизације предузећа и отуђене имовине града и Републике, ради утврђиванај евентуалне кривичне одговорности надлежних лица у тим процесима. Укинућемо селективну расподелу буџетских средстава на основу политичке припадности. Увешћемо ригорозну контролу трошења буџетских средстава као и спровођења јавних набавки у јавним установама и предузећима. Забранићемо учествовање на тендерима јавних установа и предузећа свим привредним субјектима чији су власници функционери градске власти у сукобу интереса, као и отуђења градског земљишта привредним субјектима чији су власници функционери градске власти и исто такође у сукобу интереса.

Укинућемо одмах ботовска радна места који такође примају плате из буџета и простом рачуницом видећете да су то огромна средства која ћемо преусмерити на социјална давања, стипендије за младе таленте или субвенција за пољопривреднике.

Ограничићемо мандате за јавне функције типа градоначелника, директора јавних предузећа и јавних установа, начелника , чланова градског већа, председника градске скупштине и друге јавне функције чија постављења врши скупштина града на период од највише два мандата. 

Укинућемо непотизам и фаворизовање неких породица у нашем граду, као и усмеравање буџетских средстава у приватне телевизије. За прелетаче који прелазе из странке у странку на власти тј. особе којима није важно у којој су странци, већ им је само важно да су на владајућим фукцијама неће бити места у будућој власти нашег града. 

Све ћемо то одмах да спроведемо у дело након преузимање одговорности за вођење нашег града, како се никада више нико не би понашао попут СНС-а, почевши  прво од представника те наше будуће власти па на даље. 

Народна странка Крушевац