Народна странка

Народна странка Краљево: Власт неспособна да реши проблем ,,Урбане регенерације у Доситејевој улици”

Народна странка Краљево: Власт неспособна да реши проблем ,,Урбане регенерације у Доситејевој улици”

Краљево је посетила премијерка Србије Ана Брнабић у циљу уручивања кључева будућим власницима стананова у Воћаревим ливадама. Међутим, овај повод је остао у сенци катастрофалног односа представника власти у Краљеву према стотинама породица које већ пет пуних година чекају на усељење у станове у оквиру пројекта ,,Урбана регенерација Доситејеве улице”.

Подсећања ради, у оквиру овог пројекта планирана је изградња 366 станова за породице које још од земљотреса који је погодио Краљево 2010. године живе у нехуманим и небезбедним условима. Обећања и брига за своје суграђане од стране челника града трајала је колико и посете републичких функционера или у случају актуелизације ове теме услед великог незадовољства грађана.

При посети Краљеву премијерка Србије изразила је незадовољство и неслагање са градоначелником Краљева Предрагом Терзићем и нагласила да проблеми постоје и да је фрустрирајуће да изградња тек прве зграде касни више од годину и по дана.

Градски одбор Народне странке у Краљеву наглашава да ово није прва посета премијерке по овом питању и да су претходно постојали проблеми, али да власт у Краљеву ништа није урадила до дана данашњег како би постојеће проблеме решила.

Активисти Народне странке су у свакодневном контакту са суграђанима и према њиховим речима незадовољство према челницима Краљева је огромно, али пре свега истичу забринутост услед нехуманих услова за живот, као и бригу за безбедност због веома лошег стања у којима се зграде налазе.

Оно што свакако треба истаћи јесте да неодговорност и небрига за животно угрожене породице у насељу које краљевчани популарно зову ,,Пиц-мала” суштина је односа актуелне власти у Краљеву према својим суграђанима. Неспособност и неодговорност краљевачких напредњака се до сада могла видети у многим ситуацијама, међутим озбиљност ове ситуације и ургентност збрињавања краљевачких породица је апсолутни приоритет.

Градски одбор Народне странке осуђује овакав однос градских челника према овом горућем проблему и гарантује да ће брига о суграђанима, као и одговоран и посвећен приступ сваком проблему у Краљеву бити приоритетни део социјалне политике Народне странке у Краљеву.

Народна странка Краљево