Народна странка

Народна странка Краљево: Министарка Кисић Тепавчевић у кампањи у Краљеву док млади масовно напуштају град

Народна странка Краљево: Министарка Кисић Тепавчевић у кампањи у Краљеву док млади масовно напуштају град

Напредњачки циркус никако да оде из нашег града. Представе су свакодневне, само се мењају извођачи циркуских тачака. После ,,маестралног“ наступа председника Србије, који је у наш град стигао праћен десетинама аутобуса грађана из целе Србије, професионалним тапшачима и обожаваоцима „великог Александра Вучића“, који је дошао да грађанима Краљева објасни да нам стварно добро иде, да отвори фабрику Леони која ради скоро 3 године и пошто ми не знамо, објасни шта је урађено и колико је то битно за нас грађане Kраљева, стиже нам нов продавац лажи и магле -министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Дарија Кисић Тепавчевић.

Са паролом „држава одлучно иде ка смањењу незапослености“ министарка је на турнеји по Србији, а јуче је свечано је присуствовала (како преносе медији) додели уговора о реализацији пројекта јавних радова и програма стручне праксе, који се суфинансирају средствима НСЗ и Града Краљева.  

Да о смањењу незапослености нема ни говора и да је у питању само игра бројки говори чињеница да су ова лица радно ангажована по уговору о привременим пословима само на три месеца, да за радно ангажовање примају накнаду у износу од 22 хиљада динара, да им нису признати трошкови превоза, што значи да ако нису из самог центра града Краљева, трећина ове накнаде им иде за финансирање доласка и одласка на рад и да немају право на боловање у случају да се разболе.

Али све ово не спречава министарку да свечано присуствује још једном у низу виртуелних подвига ,,напредних победа и успеха“  и то наравно историјском. Након доделе уговора корисницима средстава, министарка је, како преносе поуздани медији, посетила ,,нову“ фабрику Леони, која је почетком седмице поново отворена и која ће запослити око 5 000 радника. Шта рећи, а не заплакати?

Наравно да нема плакања, ни предаје, него борба на сваком месту и у свакој прилици, док ово зло што нас је снашло не отерамо у пакао где му је и место. Алтернативу немамо, јер  грађани Краљева из овог града не одлазе, већ беже!

Народна странка Краљево