Народна странка

Народна странка Краљево: Спречимо изградњу малих хидроелектрана

Народна странка Краљево: Спречимо изградњу малих хидроелектрана

На Ибру се тренутно планира изградња чак 10 мини-хидроелектрана, а једна која је већ изграђена до сада у близини Рашке већ показује негативан утицај на реку. Свако ко Ибарском магистралом пролази поред Рашке може видети да Ибар након хидроелектране понире, да је буквално направљено језеро испод и да је знатно умањен ток реке.

Замислите шта ће се тек десити изградњом још 9 планираних.

Не само да ће страдати живи свет, променити се састав реке већ смо забринути и како ће то утицати на водоснабдевање Краљева чији се бунари налазе у приобаљу реке и потхрањују из исте.

Да ли је финансијска корист појединаца битнија од нашег бисера, симбола овог града и пијаце воде за преко 60 000 грађана? Да ли ће једна од најлепших народних песама" Стани, стани Ибар водо" постати стварност? Да ли ће град Краљево остати без свог симбола онаквог каквог га сада видимо? Да ли ће једна од најлепших река у Србији доживети тужну судбину многих река видећемо у догледној будућности. 
Народна странка и њени активисти жустро се супротстављају и боре да до тога не дође. Молимо све грађане Краљева да нам се придруже да сачувамо бисер  нашег града.

Народна странка Краљево