Народна странка

Народна странка Краљево: Преко 200 милиона за реконструкцију стадиона, радови нису ни при крају

Народна странка Краљево: Преко 200 милиона за реконструкцију стадиона, радови нису ни при крају

Атлетски стадион у Краљеву представља нерешиву енигму за локалну власт. Мада, ако знамо да Краљевом управљају најнеспособнији и најнеодговорнији људи можда и реконструкција стадиона, која је увелико загазила у трећу годину, не представља изненађење. О лошем начину вођењу пројекта и нетранспарентним финансијским трансакцијама смо говорили још у мају 2019. године, одмах по пробијању првог од неколико рокова предвиђених за завршетак радова. Тада смо, између осталог, затражили од надлежних да јавно објаве следећа документа:

-копију потписаног уговора за финансирање реконструкције атлетског стадиона између министарства, града и извођача

-колико је средстава град исплатио извођачу радова у току 2018. и 2019. године

-колики је износ који се дугује по закљученом уговору.

До данас тражене информације нису јавно објављене, а од стране власти би се у међувремену могли чути само празни изговори и пребацивање кривице.

Процена Министарства привреде је да је вредност пројекта 110 милиона динара. Због разних грешака и пропуста како пројектанта тако и извођача радова, грађане Краљева реконструкција атлетског стадиона кошта више од 200 милиона динара. Осим новца, Краљево је оштећено за више турнира и такмичења која су због недовршених радова на стадиону премештена у друге градове.  И поред свега тога реконструкција још увек није завршена, а Краљевчани стадион могу само да гледају и да се надају да ће се овај скандал ускоро окончати.

Народна странка Краљево обећава да ће овај и многи други пројекти у којима су злоупотребљена буџетска средства захтевати да буду предмет истраге и нећемо се смирити док свако ко је злоупотребио новац свих грађана не буде осуђен. Народна странка ће одржати реч, као и сваки пут до сад!

Народна странка Краљево