Народна странка

Народна странка Крагујевац: Хитно приступити решавању проблема у фабрици Застава оружје

Народна странка Крагујевац: Хитно приступити решавању проблема у фабрици Застава оружје

Градски одбор Народне странке у Крагујевцу изражава дубоку забринутост у погледу стања у фабрици војне индустрије „Застава оружје“. Захтевамо од стране надлежних државних органа да предузму све неопходне мере како би се омогућило функционисање фабрике која запошљава близу 2. 500 радника, са традицијом дугом 170 година. Такође, очекујемо и од представника градске власти на челу са градоначелником Дашићем да пред државним врхом утичу на ваљано решавање проблема у фабрици, имајући у виду њихову моралну и политичку одговорност као представника локалне администрације.

Недопустиво је да Надзорни одбор фабрике 50 дана није изабрао новог генералног директора, иако је дотадашњем директору мандат истекао 21. децембра претходне године. Оваквим неодговорним приступом угрожава се функционисање најстарије и најзначајније домаће војне фабрике, обзиром да свако функционисање великих система мимо законских оквира изазива недовољну искоришћеност производних капацитета, као и обезбеђивање ваљаних услова у фабрици за обављање послова.

Фабрика „Застава оружје“, као и читава наша наменска индустрија представљају врло сложен систем, који захтева професионалан приступ управљању, лишен политичких и пословних надгорњавања. Упозоравамо да ако се хитно не приступи отклањању проблема у пословању фабрике, проблеми изазавани вакумом у неимоновању највиших руководилаца могли би да се додатно погоршају.

Народна странка Крагујевац