Народна странка

Народна странка Крагујевац: У недељу потписивање зе кривичне пријаве против Брнабић, Михајловић и Вујовић

Народна странка Крагујевац: У недељу потписивање зе кривичне пријаве против Брнабић, Михајловић и Вујовић

Народна странка заједно са грађанима Србије подноси кривичну пријаву Тужилаштву за организовани криминал против Ане Брнабић, председнице Владе Републике Србије, Зоране Михајловић, потпредседнице Владе Републике Србије и министарке рударства и енергетике, као и Ирене Вујовић, министарке за заштитиу животне средине у Влади Републике Србије.

Основано сумњамо да су пријављене извршиле следећа кривична дела: кривично дело злоупотребе службеног положаја, кривично дело примања мита, кривично дело загађење животне средине, кривично дело оштећења животне средине, кривично дело повреда права на информисање о стању животне средине и кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела.

На захтев грађана широм Србије да се прикључе овој кривичној пријави отварамо пунктове у великом броју градова. Крагујевчани ће свој потпис моћи да дају у недељу 17. октобра од 10 до 12 часова на пункту испред кафане Балкан у главној улици. Тиме покрећемо акцију "Народ Србије против Рио Тинта" одлучни да сачувамо своју земљу од еколошке катастрофе.

Народна странка износи основану сумњу да се у основи ових безумних одлука налази вероватно највећи случај државне корупције.

Народна странка већ дуже време скреће пажњу јавности на активности компаније Рио Тинто које намерава да спроведе у околини Лознице, а везано за експлоатацију литијума. Јавност Србије мора да зна да се наша земља се налази на ивици еколошке катастрофе и да  је неопходно да се развој овог пројект под хитно обустави!